Foto: Publicitātes foto

Portāla "Delfi" lietotājiem līdz 10. decembrim bija iespēja balsot par Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps 2014" filmām un noteikt savu simpātiju. Šoreiz balsojumā uzvarēja, kas "Delfi" lasītāju balsojumā bija pārstāvēta divās nominācijās - "Labākā pilnmetrāžas spēlfima" (197 balsis) un "Labākā debijas filma" (218 balsis).

Balsošanas izvēlei tika piedāvātas 34 festivāla konkursa filmas, kas izvirzītas nominācijās un pretendēja uz "Lielā Kristapa" balvām. Konkursa programma izveidota no teju 100 iesniegtajām Latvijas filmām, kas veidotas un pabeigtas pēdējo divarpus gadu laikā.

Lielā Kristapa balvas tika piešķirtas Latvijas labākajām filmām un kino profesionāļiem jau 26.reizi. Konkursa programmu veidoja nominācijas ieguvušās filmas, ko piešķīra profesionālo organizāciju un grupu veidotas ekspertu komisijas. Festivāla laikā konkursa filmas vērtēja žūrija, turklāt šogad starptautiskā sastāvā. 

Astoņās festivāla dienās, no 2. līdz 11. decembrim, ikviens interesents varēja noskatīties pēdējo divarpus gadu laikā veidotās un pabeigtās Latvijas filmas. Notika vairākas filmu pirmizrādes. 

Pirmo reizi "Lielais Kristaps" notika starptautiska pasākuma – Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros, ievadot Eiropas Kino akadēmijas (EKA) balvu pasniegšanas ceremonijas, kas notiek Rīgā12.-13.decembrī. Festivāls tiek rīkots ciešā sadarbībā ar "Rīga – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014" notikumu programmu, uzsverot Latvijas filmu piederība Eiropas kino nozarei.

Festivālu "Lielais Kristaps" organizē biedrība "Latvijas Kinematogrāfistu savienība" (LKS) sadarbībā ar Rīgas Starptautisko Kino festivālu un Nacionālo Kino centru.

No vienas IP adreses bija iespējams balsot vienu reizi 24 stundu laikā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!