Foto: Kadrs no filmas "Sonita"

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs), kas šogad notiks no 7. līdz 11. septembrim, aicina jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem pieteikties recenziju konkursam, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no Nacionālā Kino centra.

Forums par godu 20. jubilejai atjauno dokumentālā kino cienītāju recenziju konkursu ar mērķi sekmēt kritisko domu un sociālpolitisko procesu izvērtējumu, dodot vārdu topošajiem autoriem (kinokritiķiem, žurnālistiem, politologiem u.c.).

Jauniešus aicinām pieteikties konkursam, pievienojot sešu teikumu kodolīgu informāciju par sevi un motivāciju vērtēt filmas. Pieteikumus lūgums sūtīt uz e-pastu balticseadocs@nkc.gov.lv līdz 14. augustam ar norādi "Recenziju konkurss". Par iespēju noskatīties filmas foruma pārstāvji ar konkursantiem sazināsies personīgi.

Vidusskolēniem un studentiem būs iespēja izteikt savas domas par divām programmas "Ārpus laba un ļauna" filmām – "Sonita" (2015) un "Dons Žuans" (Don Juan, 2015). Recenzijas izvērtēs "Baltic Sea Docs" un jauniešu portāla "Jest" pārstāvji. Iepazīties ar labāko recenziju autoru atziņām par filmām būs iespējams portālā "Jest". Saistošāko darbu autori saņems pārsteiguma balvas no "Baltic Sea Docs".

Programma "Ārpus laba un ļauna" skatītājus aizvedīs sinemātiskā odisejā uz Ukrainu, Zviedriju, Dāniju, Laosu, Irānu, ASV, Sīriju, Krieviju u.c. Filmu tematika aptver virkni būtisku tēmu – bērnu un vecāku attiecības, vientulību un sieviešu tiesības, terorismu, kultūru saplūsmi un globalizāciju u.c. Ar filmu programmu iespējams iepazīties Nacionālā kino centra mājaslapā.

Informācija par seansiem tiks izziņota 11. augustā. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un filmu profesionāļiem, uzrādot apliecības, seansi būs pieejami bez maksas.

Nacionālā Kino centra organizētais Baltic Sea Docs ir starptautisks pasākums kino profesionāļiem un skatītājiem, kas šogad notiks jau 20. reizi. Foruma filmu skate "Ārpus laba un ļauna" kino cienītājiem Rīgā un reģionu pilsētās piedāvās deviņu filmu programmu, ko veido pasaulē nozīmīgos kinofestivālos (Venēcija, Tribeka un Sandensa, IDFA, AFI Docs, CPH:DOX, Doc Leipzig u.c.) atzinību guvuši veikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!