Festivāla “Baltijas pērle” programmu vainago Taizemes režisora Apičatponga Vīrasetakula filma “Atmiņa”, kas šogad Kannu kinofestivālā ieguva žūrijas balvu, informē festivāla organizatore Marina Ļipčenko.

Par “ilgi gaidītu šedevru” un “unikālu kino eksperimentu” kritiķu skatījumā nodēvētajā talantīgā taizemiešu režisora jaunajā filmā galveno lomu atveido unikālā britu aktrise Tilda Svintone, ar kuru viņš filmas tapšanai gatavojās 17 gadus.

Tildas Svintones varone Džesika ģimenes apstākļu dēļ dodas eksotiskā ceļojumā no aukstās Skotijas uz Amazones džungļiem Kolumbijā. Kādu nakti Džesika pamostas no dīvaina skaņu trieciena – dobja, spēcīga un biedējoša. Pēc tā viņas dzīve kļūst par satraucošām un neizskaidrojamām zīmēm piesētu ceļu, aizraujošu piedzīvojumu, kas intriģē ar savu mīklainumu.

“Es sapratu, ka šī būs filma pastaiga, filma ceļojums. Ka tajā būs atvērtība visam, pirmkārt jau pašai atmiņai. Atzīstot, ka runa nav par manu vai kāda cita, bet mūsu kopējo – cilvēces un pasaules atmiņu. Par atmiņu kā savpatnu vibrāciju, kurai vari būt piederīgs,” norāda filmas režisors Apičatpongs Vīrasetakuls.

“Atmiņa” ir noslēpumaini mistisks un vienlaikus reālistisks kino, viena no sirreālākajām un dīvainākajām pēdējo gadu filmām. Izaicinoši skaists un emocionāli eksaltēts kino, kas pārsteidz gan ar vizuāli satriecošu formu, gan drosmīgiem režijas risinājumiem.

Filma tiks demonstrēta tikai vienu reizi – 25. septembrī kinoteātrī “Splendid Palace”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!