Kinofestivāla "Baltijas pērle" programmā, 21. septembrī, pulksten 16.50 kinoteātrī "Splendid Palace" savu jaunāko filmu "Šķirsimies!" prezentēs aktrise Anna Mihalkova un režisore Anna Parmasa, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Komēdija par ģimenes dzīvi "Šķirsimies!" saņēma skatītāju simpātiju balvu un tika atzīta par smieklīgāko un dzirkstošāko darbu šī gada festivālā "Kinotaurs", ka arī saņēma balvu par labāko debiju un scenāriju.

"Neticami spilgtais, sulīgais, humorpilnais un dzīvespriecīgais stāsts par mīlestību un vilšanos graciozi manevrē no muļķīgas intimitātes līdz atklātai ironijai, no izmisuma līdz farsam," par filmu raksta festivāla rīkotāji.

Slavenas aktrises Annas Mihalkovas kontā ir vairāk nekā sešdesmit kino lomas, tai skatā spilgti sieviešu raksturi, ko Anna Parmasa veidojusi īpaši viņai. Vien pirms pāris dienām Mihalkova saņēmusi prestižo Krievijas tautas mākslinieces titulu.

Anna Parmasa guva plašu atpazīstamību ar grupas "Ļeņingrada" kulta klipiem ("Eksponāts", "Ekstāze" un citi), godalgotiem scenārijiem Avdotjas Smirnovas filmām "2 dienas" (2011), "Kokoko" (2012) un noveli "Meitenes", kas tika iekļauta filmā "Pēterburga. Tikai ar mīlestību" (2016).

"Neesmu uzņēmusi filmu par sieviešu atbrīvošanos, bet gan par sievieti, kura vēlas justies laimīga. Mana filma nebūt neaicina iziet demonstrācijās par dzīvi bez vīriešiem. Vienkārši mana varone konkrētajā brīdī jūtas laimīga, būdama viena pati. Tas arī ir iespējams. Kino man pats svarīgākais ir cerība. Tāpēc vislielākā veiksme būs tad, ja skatītāji pēc manas filmas noskatīšanas varēs sev pateikt: "viss būs labi", un atgriezties mājās labā garastāvoklī," atzinusi Anna Parmasa.

Festivālā "Baltijas Pērle" filma "Šķirsimies!" tiks demonstrēta seansos 21 un 25. septembrī. Uz radošo tikšanos un filmas pirmizrādi biļetes iespējams iegādāties tikai kinoteātrī "Splendid Palace".

Jau ziņots, ka festivāls "Baltijas pērle" šogad notiek no 19. līdz 25. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!