Foto: Publicitātes foto

Karls Lāgerfelds – "Chanel" modes nama vadošais dizaineris un radošais direktors – , kā arī Bruno Pavlovskis – "Chanel" modes nama prezidents – , nu ir visnotaļ apmierināti ar savu iesaistīšanos jaunās Olivera Asaijasa filmas "Zils-Marijas mākoņi" uzņemšanā, jo tā nonākusi to filmu sarakstā, kas pretendē uz Amerikas Kinoakadēmijas balvu "Oskars", vēsta festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji.

Karls Lāgerfelds pats kūrēja filmēšanas procesu, bet "Chanel" modes nams ne tikai piešķīra aktrisēm tērpus, rotas, aksesuārus un kosmētiku, bet arī nodrošināja budžetu, kas ļāva režisoram īstenot loloto sapni – uzņemt uz 35 mm kinolentes aizraujošu filmu ar grezniem interjeriem, gleznainām ainavām un lieliskām aktrisēm, no kurām visspožākā – Žiljeta Binoša, vēsta festivāla rīkotāji.

Pašlaik "Zils-Marijas mākoņi" ir pārliecinoši viena no 2014. gada visatzinīgāk novērtētajām Francijas filmām un atsauc atmiņā Džozefa L. Mankeviča kino šedevru "Viss par Ievu", kas asociatīvi saistās ar sižeta līniju un galvenās varones stāstu.

Darbs droši ierindojams kategorijā "Kino par kino": slavena aktrise (Žiljeta Binoša) ierodas Šveices Alpu ciematiņā Zils-Marija, lai saņemtu balvu, ko piešķir kāds nopelniem bagāts scenārists. Tieši viņa uzņemtā filmā aktrise veiksmīgi debitējusi savā jaunībā. Savulaik filma ar intriģējošo nosaukumu "Maloijas čūska" un sarežģīto, provokatīvo sižetu atnesa pasaules slavu, bet tagad, pēc 20 gadiem, pārsteidz piedāvājums nonākt drāmas otrā pusē, iejūtoties citā lomā... Stāsts, kurā ņirb daudz pārvērtību un atmiņu rēgu, ierauj laika vērpetēs, piespiežot saskarties ar pagātni, no kuras viņa ilgi vairījusies, un atsedz satraucošus noslēpumus, aizritējušajās desmitgadēs nesadzijušās rētas.

Spilgtā, izsmalcinātā kinolente sajūsmina ar scenārijā ietverto psiholoģismu, lielisko operatora darbu un izcilo sieviešu ansambli. No vienas puses – tā ir valdzinoša, melanholiska drāma, no otras – drosmīgi gudra filma par sievieti, kas mainīgās pasaules priekšā jūtas patiesi apjukusi un izbrīnīta. Par to, kā lomas apstākļi pārgroza aktrises likteni, par lugu un dzīvi, kas atkārto šī stāsta izšķirošās epizodes.

Filma tiks izrādīta festivāla "Baltijas pērle" programmā – to iespējams noskatīties svētdien, 14. septembrī, kinoteātrī "Kino Citadele".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!