Foto: Publicitātes foto
Festivāla "Baltijas pērle" kino programmu šogad noslēgs režisores Žulijas Dikurno filma "Titāns" ("Titane"), kas šovasar saņēma Kannu kinofestivāla galveni balvu – "Zelta palmas zaru".

"Aizmirstiet visu, kas jūs satricinājis no ekrāna, jo "Titāns" uzspridzinās jūsu līdzšinējos priekšstatus par radikālo un provocējošo," tā par festivāla programmā piedāvāto filmu raksta "Baltijas pērles" rīkotāja Marina Ļipčenko.

Kannu kinofestivāla vēsturē ir reti nācies sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, taču tāda bija nepieciešama jau pirmajā "Titāna" seansā Festivālu pilī.

Filma vēsta par kādu meiteni Aleksu. Pēc autoavārijas, kas notikusi pirms dažiem gadiem, Aleksas deniņos ir ievietota titāna plāksne. Brutālais metāls aktivizē meitenes destruktīvo potenciālu un saasina neparastus instinktus – attīstās slimīga tieksme uz piromāniju un nevaldāma kāre pēc seksa... ar automašīnām. Aleksa alkst mīlestības, bet nezina, ko iesākt ar savām jūtām. Šī hormonu un benzīna eksplozija viņas ķermenī izraisa dramatisku agresijas vilni un dusmu uzliesmojumus. Vājprātīgas orģijas mijas ar asiņainām zvērībām, un kad stāsts jau šķietami sasniedz kulmināciju, notiek negaidīta tikšanās.

""Titāns" ir ekstremāli šaušalīga un vienlaikus vizionāri atjautīga filma, kas žonglē ar murgaino un smieklīgo. Ar satriecošu pārdrošību un ironiju uzņemtais darbs brīžiem uzbrūk, brīžiem spēj novest līdz ekstāzei," vēsta Ļipčenko, uzsverot, ka filmas vienīgais seanss "Baltijas pērles" programmā domāts drosmīgiem skatītājiem, un, aicinot ņemt vērā, ka filma ietver šokējošas ainas ar vardarbības elementiem.

Jau ziņots, ka festivāla "Baltijas pērle" filmas tiks demonstrētas kinoteātrī "Splendid Palace" no 22. līdz 29. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!