Foto: Publicitātes attēli
Vēl viens Latvijas kinodarbs - Ēvalda Lāča animācijas filma "Eži un lielpilsēta " iekļauta Starptautiskā Berlīnes kinofestivāla skanēs. Filma starptautisko pirmizrādi piedzīvos sadaļā "Generation Kplus" un sacentīsies par konkursa balvu – Kristāla Lāci, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kino centra pārstāvji.

Kā ziņots, ka šogad Berlināles sadaļā "Generation Kplus" iekļauta arī Jāņa Norda veidotā spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu", šai filmai tā būs arī pasaules pirmizrāde.

Animācijas filma "Eži un lielpilsēta" ir stāsts par zvēru spēju izdzīvot lielpilsētā. Kad zvēri atmostas no ziemas miega un atklāj, ka viņu apdzīvotā meža vietā uzcelta lielpilsēta, ikviens saprot, ka jāmeklē jaunas izdzīvošanas iespējas. Ežiem ir padomā kāds plāns, kā atgūt mežu.

Filma "Eži un lielpilsēta" tapusi studijā "Animācijas brigāde", kurā operators, scenārija autors un režisors Ēvalds Lācis strādā jau kopš 1998. gada. Ēvalda Lāča režijā tapušas filmas "Jaunā suga" (2008) un "Ledus pavēlnieks" (2009), abas filmas saņēmušas starptautisku atzinību.

Animācijas filma "Eži un lielpilsēta" no 22. decembra tiek izrādīta kinoteātrī "Citadele" animācijas filmu programmā "Eži, rūķi, lupatiņi".

Festivāla programmā "Generation Kplus", kurā iekļautas abas latviešu filmas, par "Kristāla lāci" sacenšas bērniem un jauniešiem domātas filmas. Iepriekš šajā kategorijā no Latvijas bijušas iekļautas Jāņa Cimmermaņa "Korida", Daces Rīdūzes "Zīļuks" un citas. 1995. gadā režisora Nila Skapāna filma "Lidojam" ieguva arī galveno festivāla balvu bērnu filmu kategorijā – "Kristāla lāci".

63. Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls 2013. gadā notiks no 7. līdz 17. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!