Foto: EPA/LETA
Viens no Vācijas starptautiski atpazīstamākajiem aktieriem Armīns Millers-Štāls februārī Berlīnes filmu festivālā saņems goda balvu par mūža ieguldījumu kino, piektdien paziņojuši pasākuma organizatori.

"Šodien Armīns Millers-Štāls svin savu 80.dzimšanas dienu. Mēs vēlam viņam visu to labāko un esam laimīgi, ka februārī varēsim godināt šo neparasto mākslinieku ar "Zelta lāci"," sacīja festivāla direktors Dīters Kosliks.

Milleram-Štālam ir ciešas attiecības ar Berlīnes kinofestivālu - 1992.gadā viņš saņēma "Sudraba lāča" balvu par aktierspēli filmā "Utz", savukārt 2006.gadā viņš bija viens no festivāla žūrijas locekļiem.

Viņš bijis nominēts arī ASV Kinoakadēmijas balvai kā labākais aktieris otrā plāna lomā par savu sniegumu 1996.gada filmā "Shine".

Holivudas kino cienītājiem Millers-Štāls visdrīzāk varētu būt pazīstams no Rona Hovarda filmas "Angels and Demons" ("Eņģeļi un dēmoni"), kur viņš spēlēja kardinālu Štrausu.

Kā ziņots iepriekš, festivāls, kas norisināsies no 10. līdz 20.februārim, tiks atklāts ar godalgoto režisoru brāļu Džoela un Ītana Koenu filma "True Grit", kas ir 1969.gada vesterna rimeiks un vēsta par kādu 14 gadus vecu meiteni, kas nolemj atrast sava tēva slepkavu. Balvu sadalījumu noteiks žūrija itāliešu aktrises Izabellas Roselīni vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!