Foto: AFP/Scanpix
Brāļu Koenu filma "True Grit" - 1969.gada vesterna rimeiks - februārī atklās 61.Berlīnes filmu festivālu, šonedēļ paziņojuši ikgadējā pasākuma organizatori.

"Džoels un Ītans Koeni simbolizē pirmklasīgu neatkarīgo amerikāņu kino," vēsta festivāla Dītera Koslika paziņojums. "Ar savu tieksmi uz ironiju, oriģinālajiem varoņiem un stāstiem viņi ne reizi vien savaldzinājuši skatītājus. "True Grit" ir brīnišķīgs darbs Berliniāles atklāšanai."

"True Grit" stāsta par kādu 14 gadus vecu meiteni, kas nolemj atrast viņas tēva slepkavu. Jaunajā filmā galvenajās lomās spēlē Džefs Bridžess, Mets Deimons un Džošs Brolins.

Brāļi Koeni ir apbalvoti ar ASV Kinoakadēmijas balvu par viņu scenāriju 1996.gada filmai "Fargo", kas atnesa "Oskaru" arī Džoela Koena sievai Frensisai Makdormandai kā labākajai aktrisei galvenajā lomā. 2007. gadā viņu filma "No Country for Old Man" saņēma četrus "Oskarus", tai skaitā kategorijās "Labākā filma" un "Labākais režisors"

Berlīnes filmu festivāls norisināsies no 10. līdz 20.februārim. Balvas sadalīs žūrija itāliešu aktrises Izabellas Rosalīni vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!