Foto: Publicitātes foto/Jānis Deinats

Latviešu režisores Ināras Kolmanes filma "Bille" uzvarējusi kinofestivālā Irānā, vēsta laikraksts "Tehran Times".

Tas ziņo, ka "Bille" šonedēļ atzīta par labāko filmu 32. starptautiskajā bērnu un jaunatnes filmu festivālā Isfahānā. Savukārt latviešu režisora Edmunda Jansona filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" šajā festivālā atzīta par labāko animācijas filmu.

Festivālā par labāko režisoru tika atzīts Mehdi Džafaroi no Irānas par kinolenti "23", balvu par labāko scenāriju ieguva Matiass Pahts no Vācijas par scenāriju filmai "Mazā raganiņa" ("Die kleine Hexe"), bet žūrijas balvu saņēma islandiešu režisors Bragi Hinrikssons par filmu "Vanagi" ("Falkar").

Filma "Bille" tapusi pēc rakstnieces un dzejnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna "Bille". Titullomu filmā atveido Rūta Kronberga, Billes mammas lomā iejutusies Elīna Vāne, savukārt tēvu spēlē Artūrs Skrastiņš. Vecmāmiņas lomu atveido Lolita Cauka. Filmā piedalās arī citi pazīstami latviešu aktieri – Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika, Ilze Vazdika, Dace Makovska, Dace Bonāte, Agris Māsēns, Leons Krivāns un citi.

Kinolente tapusi kā Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojums. "Billle" ir viena no 16 Nacionālā kino centra programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" filmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!