Foto: Reuters/Scanpix
Britu kinoakadēmija par mūža ieguldījumu kinematogrāfa attīstībā šī gada BAFTA balvu ceremonijā godinās pazīstamo kinorežisoru Martinu Skorsēzi, raksta ārvalstu prese.

"Martins Skorsēze – dzīva leģenda, iedvesmas avots jaunajiem režisoriem visā pasaulē," tā par šī gada goda "Zelta maskas"saņēmēju saka BAFTA pārstāvis Tims Korijs.

Skorsēze balvu saņems svinīgā ceremonijā šī gada 12.februārī.

Martins Skorsēze (1942) ir viens no izcilākajiem un godalgotākajiem Amerikāņu kinorežisoriem. Kā BAFTA balvai kā labākais režisors Skorsēze bijis nominēts vairākas reizes, taču "Zelta masku" saņēmis par savu filmu "Goodfellas". Tāpat britu kinoakadēmijas balvu saņēmušas arī vairākas viņa filmas. Skorsēzes jaunākā filma "Hugo" pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2011. gadā un ir pirmā 3D formātā uzņemtā izcilā režisora kinolente.

BAFTA balva tiek uzskatīta par Eiropas ekvivalentu "Oskara" balvai. BAFTA balvu par mūža ieguldījumu kinematogrāfā saņēmuši gan Alfrēds Hičkoks, gan Stīvens Spīlbergs, gan Frederiko Fellini, Šons Konerijs, Vanesa Redgreiva, Terijs Giljams un daudzi citi.

Britu kinoakadēmija dibināta 1947. gadā un un kopš 2002. gada notiek pāris nedēļas pirms "Oskara" ceremonijas Losandželosā. Britu kinoakadēmijas goda prezidents ir Viņa Karaliskā augstība Kembridžas hercogs Viljamss.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!