Foto: Publicitātes attēli
Otrdien paziņoti nominanti ikgadējai Britu Kinoakadēmijas balvai (BAFTA), un līdere ar 14 nominācijām ir Toma Hūpera filma "Karaļa runa", informē ārvalstu masu mediji.

Darena Aronofska lente "Melnais gulbis" nominēta 12 kategorijās, savukārt Kristofera Nolana "Pirmssākums" un brāļu Koenu "Īstenā drošsirdība" katra nominēta astoņām balvām. Tikko "Zelta Globusu" ieguvušais "Sociālais tīkls" pretendē uz BAFTA godalgu sešās nominācijās.

Par Labākās filmas godu cīnīsies "Karaļa runa", "Melnais gulbis", "Pirmssākums", "Sociālais tīkls" un "Īstenā drošsirdība".

Labākā aktiera balvai izvirzīts Kolins Fērts, kas tikko saņēma arī "Zelta globusu" par lomu filmā "Karaļa runa". Tāpat uz labākā aktiera balvu pretendē Havjērs Bardems par lomu Meksikas un Spānijas filma "Biutiful ", Džefs Bridžess par lomu filmā " īstenā drošsirdība", Džeimss Franko par lomu filmā "127 stundas" un Džese Aizenbergs par lomu filmā "Sociālais tīkls".

Savukārt labākās aktrises balvai par darbu filmā " The Kids Are All Right" izvirzītas Anete Beninga un Džuliana Mūra. Uz balvu pretendē arī Natālija Portmena par lomu filmā "Melnais gulbis", Nomi Rapasa par lomu filmā "Meitene ar pūķa tetovējumu" un Heilija Steinfīlda par lomu filmā "Īstenā drošsirdība".

BAFTA apbalvošanas ceremonija notiks 13.februārī. Ar pilnu nominēto filmu sarakstu var iepazīties www.BAFTA.org.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!