Triju igauņu un latviešu režisoru veidotu filmu "Trīs stāsti par...", kurā iekļautas triju klasisku sižetu interpretācijas, prezentēs piektdien kinoteātrī "Rīga".
Par to BNS informēja vieni no filmas producentiem studija "F.O.R.M.A."

"Trīs noveles vieno trīs pamatjēdzieni - mīlestība, grēks un pienākums. Gadu tūkstoša nogales neirozes sakropļo cilvēku dvēseles," uzskata studijā.

Noveles "Der Mond" pamatā ir Karla Orfa operas motīvs, kas kādam labi situētam igauņu ķirurgam 60.dzimšanas dienas svinībās atgādina par kādu viņa dzīves baisāko notikumu.

Šī darba režisors un scenārists ir igaunis Ervins Eunapū, kurš Igaunijā ir pazīstams mākslinieks un inscenētājs. Viņš veidojis vizuālo noformējumu vairāk nekā 60 teātra izrādēm Igaunijā, Latvijā, Somijā un citās zemēs. "Der Mond" ir viņa debija spēlfilmas režijā.

Latviju filmā pārstāv režisors un scenārists Askolds Saulītis ar noveli "Tristans un Izolde". Arī viņš ar šo darbu debitē spēles kino. Saulītis veidojis televīzijas reklāmas, kā arī bijis vairāk nekā 10 dokumentālo filmu režisors un operators.

"Tristans un Izolde" ir senas ķeltu leģendas izskaņas mūsdienu Rīgā. Viņiem abiem ir lemta tikai satikšanās ilūzija, šķiršanās sāpes un mīlestības vientulība.

Savukārt trešā novele "Aida" ir vētrainas nakts izraisīta drāma un tā liek uzbangot klasiska sižeta cienīgām izjūtām starp igauņu policistu un austrumu sievieti, kura Igaunijā meklē patvērumu sev un savam bērnam.

Šī darba režisors ir Pēters Slimms, kurš ir pieredzējis darbinieks kinojomā - kā režisors un scenārists pie dokumentālām un spēlfilmām viņš strādā kopš 1977.gada. Vairākas filmas saņēmušas godalgas starptautiskos festivālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!