Foto: Reuters/Scanpix
ASV Kinoaktieru ģilde (Screen Actors Guild) savu balvu kā labākajai aizvadītā gada filmai pasniegusi kinolentei par cilvēktiesībām "The Help"("Kalpone"), tādējādi sperot vēl vienu soli tā saucamajā "ceļā uz Oskara balvu", raksta ārvalstu prese.

Kinoaktieru ģilde balvu piešķīrusi arī filmas zvaigznei Violai Deivisai kategorijā Labākā aktrise galvenajā lomā, bet aktrise Oktāvija Spensere bija nominēta balvai kategorijā Labākā aktrise otrā plāna lomā.

Jau vairākas balvas saņēmusī "Oskara" balvas pretendente filma "The Artist" ("Mākslinieks") saņēma tikai vienu balvu – kā labākais aktieris Kinoaktieru ģildes ekspertu vērtējumā tika apbalvots galvenās lomas atveidotājs Žans Dužardēns.


Kinoindustrijas veterāns Kristofers Plammers tika apbalvots kā labākais aktieris otrā plāna lomā par darbu filmā "Beginnners".

ASV Kinoaktieru ģildes balva ir viens no ievērojamākajiem posmiem tā saucamajā "ceļā uz Oskariem". Prognozējot potenciālos uzvarētājus un nosakot toni februārī gaidāmājā ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanā.
Līdzīgi kā "Zelta Globusa" ceremonijā, arī ĀSV kinoaktieru ģilde pasniedz balvas labākajām televīzijas filmām un seriāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!