Foto: F64

Cēsu apkaimē 20. augustā notiks leģendārā Baltijas ceļa fragmenta rekonstrukcija topošās filmas "Paradīze 89" vajadzībām un visi interesenti aicināti piedalīties filmēšanā kā masu skatu dalībnieki, informēja Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Kopš jūlija sākuma vienu no sešām spēlfilmām Nacionālā kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" uzņem jaunā režisore Madara Dišlere – tā būs gandrīz autobiogrāfiska filma visai ģimenei, mazas meitenes pieaugšanas stāsts Latvijai vēsturiski nozīmīgajā Atmodas laikā. Deviņus gadus vecā Paula nolemj viena pati doties uz Baltijas ceļu un izglābt Latviju.

Baltijas ceļa epizodes tiks filmētas 20. augustā ceļa posmā no Cēsīm uz Valmieru, Bušu gravā. Filmēšanas grupa lūdz piedalīties visus, kuri vēlas vēlreiz vai arī pirmoreiz pieredzēt 1989. gada augusta notikumus un atkārtoti piedzīvot atmodas laika patriotiskās sajūtas.

Lai piedalītos masu skatos, interesentiem 20. augustā jāierodas ceļa posmā no Cēsīm uz Valmieru P20 no plkst. 11.00 līdz 13.00. Dalībniekiem jāģērbjas 80. gadu stila drēbēs vai arī jābūt ģērbtiem neitrālos toņos.

Jau ziņots, ka filmas "Paradīze 89" radošā komanda ir režisore un scenāriste Dišlere, operators Gints Bērziņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, filmas producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze.

Filmēšanas vietas izvēlētas Rīgā un Cēsīs. Kopā plānotas 40 filmēšanas dienas, un ģimenes filmas "Paradīze 89" pirmizrāde paredzēta 2018.gada februārī.

Filma finansēta programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", kas paredz tuvākajos divos gados līdz Latvijas valsts jubilejai uzņemt 16 pilnmetrāžas filmas - sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas filmas.

Nacionālā kino centra konkursā Dišleres spēlfilmai "Paradīze 89" atvēlēti 456 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!