Foto: LETA

Cīņā par Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijas mājvietu 2014.gadā Rīgai pašlaik palicis viens konkurents, taču tā vārdu organizatori pagaidām neatklāj, intervijā aģentūrai BNS pastāstīja nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

"Šobrīd mēs joprojām esam kandidātpilsētas statusā. Organizatori mūs informēja, ka šajā fāzē no trīs iespējamām norises vietām tālākai izpētei ir izvēlētas divas - Rīga un vēl viena pilsēta, kuru mums, protams, neatklāj. Godīgi sakot, mēs to arī nemēģinām uzzināt, jo zinām, ka Rīga tāpat ir labākā," smaidot sacīja Čivle, kuras pārziņā ir 2014.gadā gaidāmie Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumi.

Janvāra sākumā darba vizītē Rīgā ieradīsies Eiropas kinobalvas organizatoru pārstāvji, lai vēlreiz aplūkotu iespējamās ceremonijas norises vietas un izvērtētu ar pasākuma translēšanu saistītus tehniskus aspektus.

"Iepriekšējā reizē, kad viņi šeit viesojās, spēkā vēl bija ideja, ka Kongresu nams tiks rekonstruēts, bet pašlaik šie plāni ir mainījušies un mēs viņus par to esam informējuši. Acīmredzot viņu interesi par Rīgu tas nav apslāpējis," teica Čivle.

Kā iespējamās Eiropas "Oskaru" pasniegšanas ceremonijas norises vietas tiks piedāvāta "Arēna Rīga" vai Kongresu nams, kurā gan ir mazāk vietu nekā tradicionāli šajā pasākumā tiek piedāvāts.

Jau vēstīts, ka nodibinājums "Rīga 2014" iesniedzis piedāvājumu Eiropas kinobalvas jeb tā saukto Eiropas Oskaru pasniegšanas ceremoniju 2014.gadā rīkot Rīgā.

Katru otro gadu Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija notiek Berlīnē, bet citos gados tās norises vieta tiek izvēlēta atsevišķi. Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija uzņem aptuveni pusotru tūkstoti ar kino saistītu viesu – akadēmijas locekļus, režisorus, aktierus, kuru gaitas un iegūtās balvas 17 kategorijās atspoguļo vairāk nekā 250 starptautisko plašsaziņas līdzekļu. Mediju un skatītāju lielāko uzmanību piesaista balva par mūža ieguldījumu, kuru līdz šim saņēmuši tādi atpazīstami kinomākslas pārstāvji Džūdija Denča, Šons Konerijs un Romāns Polaņskis.

Līdz šim ceremonijas ir notikušas Londonā, Parīzē, Romā, Barselonā, Varšavā un Kopenhāgenā. 2010. gadā Eiropas kino, dēvēta arī par Eiropas Oskaru, balva tika pasniegta Tallinā, šogad tā risināsies Maltā 1.decembrī.

Ideja pieteikt Rīgas kandidatūru pasākumam esot radusies, apmeklējot 2010.gada Eiropas kinobalvu pasniegšanas ceremoniju Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un pārrunājot to ar pasākuma organizatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!