Foto: DELFI
Lai arī seriālu piedāvājums pēdējos gados ir ļoti plašs, ne visi no piedāvātajiem ir tādi, kurus patiešām gribas skatīties vēl un vēl, nepacietīgi gaidot nākamo sezonu vai skumstot par to, ka nākamās sezonas nebūs.

Daži ir ļoti klišejiski, bet tiem, kuriem patīk biogrāfiski stāsti vai kaut nedaudz ar realitāti saistīta skatāmviela, izvēle nemaz nav tik plaša, cik varētu šķist.

"Delfi Kultūra" apkopoja pēdējo divu gadu laikā klajā laistos ārvalstu seriālus un iesaka dažus spilgtākos veikumus. 

Seriālu secībai nav nozīmes. Vērtējums ir subjektīvs. 


Masters of Sex


Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu televīzijas kanāla "Showtime" seriāls stāsta par cilvēka seksualitātes zinātnes celmlaužiem Viljamu Māstersu un Virdžīniju Džonsoni, kuri ar saviem pētījumiem panāca īstu revolūciju seksualitātes pētījumu jomā.  

Seriāla darbība notiek pagājušā gadsimta 50. gados ASV. Seriāls veidots pēc Tomasa Maijera grāmatas "Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love" motīviem.

Aizvadītas jau divas seriāla sezonas, veidotāji 2015. gadā sola arī trešo sezonu.

Seriāls ir īpaši vērtīgs tiem, kuri interesējas par seksoloģijas vēsturi, jo tajā atspoguļoti arī biogrāfiski un vēsturiski fakti. 

Pirmās sezonas reklāmas video



Otrās sezonas reklāmas video


True Detective


Foto: AP/Scanpix

Seriāla "True Detective", kura pirmā sezona pie skatītājiem nonāca 2014. gada sākumā, galvenie varoņi ir divi detektīvi. 2012. gadā Luizianas štatā otrreiz tiek izskatīta lieta par sērijveida slepkavībām 1995. gadā, ko izmeklējuši abi seriāla galvenie varoņi.

Katra seriāla sezona plānota ar citiem aktieriem, otrā sezona gaidāma 2015. gada janvārī.

Filmas īpašo noskaņu papildina tas, ka seriālā detektīvi pārvietojas ar 1995. gada "Chevrolet Caprice" - ASV detektīvu aprindās tolaik ļoti izplatītu auto.

"True Detective" pirmajā sezonā galvenās lomas atveidoja Metjū Makonehijs un Vudijs Harelsons, savukārt otrajā sezonā galvenās lomas atveidos Kolins Farels un Vinss Vons.


Pirmās sezonas reklāmas video


Fargo


Foto: Publicitātes foto

Seriāls, kurš pie skatītājiem nonāca 2014. gada aprīlī, ir ironisks trilleris, kurš balstīts uz brāļu Koenu 1996. gadā uzņemtās filmas "Fargo" motīviem.

Seriāla sižets vēsta: 2006. gada janvārī Lorns Malvo brauc cauri kādai nelielai ASV pilsētiņai Bemidži, kas atrodas Minesotas štatā. Tur viņš iepazīstas ar aprošināšanas aģentu Lesteru Naigārdu, kuru vēlāk nežēlīgi ietekmē. 

Rezultātā Lesters maina savu neveiksminieka dzīvi, taču tiek upurētas daudzu citu pilsētiņas iedzīvotāju dzīves. 

Pirmās sezonas reklāmas video


Tyrant


Foto: Publicitātes foto

Seriāla, kurš pie skatītājiem nonāca 2014. gadā un piedzīvos arī otro sezonu, sižets norisinās Tuvajos Austrumos, kur, kā zināms, notiek daudzi militārie konflikti. Seriāla galvenais varonis ir Basams "Barijs" Al Fajeds, iedomātas arābu valsts Baladi diktatora dēls, kurš pirms aptuveni 20 gadiem pārcēlies uz dzīvi ASV.

Tālumā no dzimtenes diktatora dēls apprecējies ar amerikānieti, viņiem piedzimuši arī divi bērni, tomēr notikumi attīstās tā, ka viņam jāatgriežas dzimtenē, jāpiedzīvo tēva nāve un daudzi citi visnotaļ sarežģīti apstākļi. 

Pirmās sezonas reklāmas video


Klondike


Foto: Publicitātes foto

Seriāla pirmā un vienīgā sezona pie skatītājiem nonāca 2014. gadā. Tā sižeta centrā ir sešu zelta meklētāju stāsts. Viņi satiekas ielejā pie Jukonas upes Zelta drudža laikos. 

Viņiem jāizdzīvo nežēlīgos apstākļos vietā, kurp dodas vien izmisuši avantūristi. 

Reklāmas video


The Knick


Foto: Publicitātes foto

Seriāls pie skatītājiem nonāca 2014. gadā un tā veidotāji plāno veidot vēl vienu sezonu. Filmas režisors ir Stīvens Soderbergs. 

Seriāla sižets vēsta: ārsts Džons Tekerijs 20. gadsimta sākumā ir ķirurgs kādā Ņujorkas slimnīcā, kur ārsti cenšas palīdzēt pacientiem dažādos veidos. Tas, protams, neizklausās ne mazākajā mērā neparasti, tomēr ir svarīgi zināt - seriāla darbība noris laikā, kad medicīnas sistēma vēl ir ļoti nesakārtota, bet neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnas ir karietes ar zirgiem. 

Pirmās sezonas reklāmas video


Peaky Blinders


Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas seriāls par pagājušā gadsimta 20. gadu Birmingemas kriminālo pasauli. Kuplā Šelbiju ģimene kļuvusi par vienu no ietekmīgākajām gangsteru bandām.

Viņu "firmas zīme" ir naģenēs iešūti asmeņi.

Šis seriāls ir īpašs arī tāpēc, ka tajā iespējams dzirdēt Nika Keiva, PJ Hārvijas un "The White Stripes" mūziku. 

Pirmās sezonas reklāmas video



Otrās sezonas reklāmas video


Vikings


Foto: Vida Press

Pašlaik seriāla cienītāji nepacietīgi gaida seriāla trešās sezonas sākumu 2015. gada sākumā. Seriāls "Vikingi" ("Vikings") vēsta par  9. gadsimta nogali, kad vikings Ragnars Lotbroks nolēma nepakļauties cilts virsaitim un devās iekarot Rietumus, pārliecībā, ka atradīs lielas zemes un bagātības. 


Pirmās sezonas reklāmas video




Otrās sezonas reklāmas video




Mr. Sloane


Foto: Publicitātes foto

Seriāla, kurš pie skatītājiem nonāca 2014. gadā un tiek plānota arī tā otrā sezona, darbība noris 1969. gadā Anglijā. Seriāla galvenais varonis ir Džeremijs Slouns, kurš grasās izdarīt pašnāvību, taču viņa mēģinājums izgāžas.

Vēlāk Souns piedzīvo virkni neveiksmju - viņu atlaiž no darba, no viņa aiziet sieva. Vienīgais, kas atlicis viņa dzīvē ir daži bērnības draugi un ar tiem kopā pavadīti vakari krogā. 

Pirmās sezonas reklāmas video



Физрук


Foto: Publicitātes foto

Tiem, kuri apzinātā vecumā dzīvojuši pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados kādā  no bijušās padomju savienības valstīm, seriāla "Физрук", kurā gadveno lomu atveido populārais krievu aktieris Dmitrijs Nagijevs, sižets nebūs svešs.

Seriāla darbība notiek mūsdienās, taču tā galvenais varonis Foma (Oļegs Fomins) dažās savās izpausmēs ir pat ļoti "aizkavējies" pagājušā gadsimta 90. gados, kad viņš bijis ietekmīga cilvēka "labā roka".

Kad saimnieks viņu patriec, Foma nolemj atgūt savu statusu. Sākumā viņam šķiet, ka tas nebūs grūti - piekļūt bijušā šefa bērnam, sākot strādāt skolā par fizkultūras skolotāju, un atgūt uzticību, taču šis plāns ātri vien izgāžas un skolā viņam nākas uzkavēties ilgāk nekā sākotnēji plānots.

Nokļuvis skolā - sev ļoti neierastā vide, Foma ne vien kardināli maina savu dzīvi, bet mainās arī pats.

Seriāla "Физрук" stāstam pašlaik iespējams sekot jau otrajā seriāla sezonā.

Pirmās sezonas reklāmas video


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!