Foto: Publicitātes foto. Kadrs no filmas "Trainspotting"

Britu kinorežisors Denijs Boils paziņojis, ka plāno atzīmēt savas kulta filma "Trainspotting" divdesmitgadi, 2016. gadā laižot klajā tās turpinājumu, raksta ārvalstu prese.

Denija Boila pēc Ērvina Velša romāna uzņemtā filma "Trainspotting" uz lielajiem ekrāniem nonāca 1996. gadā un ir viena no 1990. gadu zīmīgākajiem kinodarbiem. Filmā galvenās lomas atveido Jūens Makgregors, Jūens Bremners, Džonijs Lī Millers, Kellija Makdonalda un Roberts Kārlails.

Režisors stāsta, ka pie jaunās filma scenārija jau strādā Džons Hodžs, kurš jau iepriekš strādājis ar Deniju Boilu un ir viens "Trainspotting" scenārija autoriem. Viņš līdzdarbojies arī Boila filmu "Shallow Grave", "The Beach" un "A Life Less Ordinary" tapšanā.

Filmas scenārijs tiks veidots pēc rakstnieka Ērvina Velša 2002. gadā izdotās grāmatas "Porno".

Turklāt Boils ir pārliecināts, ka visi aktieri, kuri piedalījās 1996. gada filmā, piekritīs filmēties arī tās turpinājumā.

Līdz šim viens no lielākajiem šķēršļiem filmas uzņemšanai bijušas domstarpības starp Boilu un aktieri Jūenu Makgregoru - abu attiecības pasliktinājās, kad Boils savā 2000.gada filmā "The Beach" galvenajai lomai izvēlējās Leonardo di Kaprio. "Mums bija domstarpības par "The Beach", tas bija visai juceklīgs un sāpīgs laiks," pirms vairākiem gadiem atzinis Makgregors.

Denijs Boils ir britu režisors (1956.), kurš veidojis tādas filmas "The Beach" ("Pludmale"), "28 Days Later" ("28 dienas vēlāk"), "28 Weeks Later" ("28 nedēļas vēlāk"), kā arī "Slumdog Millionaire" ("Graustu Miljonārs"), kas saaņēma astoņas ASV Kinoakadēmijas balvas"Oskars", tai skaitā galvenajās nominācijās – Labākā filma un Labākais režisors. 2012. gada vasarā Denijs Boils ar grandioziem panākumiem veidoja Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, par ko saņēma vairākus ievērojamus apbalvojumus.

2013. gada martā uz lielajiem ekrāniem nonāks līdz šim jaunākā Denija Boila filma "Trance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!