Ar sarkano paklāju, filmu zvaigžņu parādi un komēdijas "Hail, Ceasar!" ("Sveicināts, Cēzar!") pirmizrādi ceturtdienas, 11. februāra vakarā, atklāts 66. Berlīnes kino festivāls, svinīgajā pasākumā pulcējot tādas kino promineces kā Džordžs Klūnijs, Tilda Svintone, Džošs Brolins, brāļi Koeni un Merila Strīpa, kura šogad ir festivāla žūrijas priekšsēdētāja.

Ītana un Džoela Koenu jaunākajā filmā darbība notiek Holivudas zelta laikmetā – 50. gados. Filmas galvenā varoņa Edija Menoksa (Džošs Brolins) darbs ir sekot Holivudas zvaigznēm un vajadzības gadījumā izpestīt no nepatikšanām – atbrīvoties no kompromitējošiem foto, atrisināt neveiklas situācijas un par visiem zvaigžņu pārkāpumiem ziņot filmu studijai. Un tad kādā saulainā dienā no uzņemšanas laukuma tiek nolaupīts Holivudas spīdeklis Bērds Vitloks (Džordžs Klūnijs).

Filmā piedalās izcilu aktieru ansamblis: Džordžs Klūnijs, Džošs Brolins, Ralfs Fainss, Skārleta Johansone, Tilda Svintone un Čenings Tatums.

Latvijas kinoteātros šo filmu sāks izrādīt no 19. februāra.

Atgādinām, ka Berlīnes filmu festivals ir viens no nozīmīgākjiem kino notikumiem pasaulē. Šogad tas notiek no 11. līdz 21. februārim. Festivāla 11 dienu laikā tiks izrādītas ap 400 filmām. Tajā pulcējas vairāk nekā 20 000 kinoindustrijas profesionāļu no vairāk nekā 120 valstīm.

Šogad festivāla žūrijas priekšsēdētāja ir trīskārtējā "Oskara" balvas laureāte, izcilā aktrise Merila Strīpa. Šogad konkursa programmā, kas pretendē uz galveno balvu – "Zelta lāci" – iekļautas 18 filmas, ko uzņēmuši režisori no ASV, Francijas, Bosnijas un Hercegovinas, Lielbritānijas, Ķīnas un Vjetnamas.

Jau ziņots, ka Latviju Berlīnes kinofestivāla pārstāvēs Renāra Vimbas debijas pilnmetrāžas filma "Es esmu šeit", kas iekļauta jauniešiem domāto filmu programmā "Generation 14+" un cīnīsies par balvu "Kristāla lācis".

Tāpat Latvijas kinoprofesionāļi ar Latvijas stendu piedalīsies Eiropas filmu tirgū, kas ir daļa no Berlīnes kinofestivāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!