Foto: Publicitātes attēls

Sākoties rudens mācību semestrim, Antuāna Duanela kino skolā tiek uzņemti jauni dalībnieki gan jauniešu, gan pieaugušo grupās. Jau ceturto sezonu kinoteātrī "Kino Bize" nozares profesionāļi – kino kritiķi, režisori un pētnieki – vadīs tematiskus lekciju ciklus, kas paredzēti interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām. Pieteikšanās kino skolai atvērta līdz 11. septembrim.

Jauniešu nodarbībās šoreiz uzmanība tiks pievērsta astoņiem aktieriem – zvaigznēm kinematogrāfa visumā. Katrā lekcijā lektors tuvplānā aplūkos vienu aktieri un viņa vai viņas spilgtākās lomas. To vidū būs mēmo filmu dīva, kā arī veiklais samurajs un bezkaislīgie mafiozi. Duanela lektoru un zvērinātu kinomīļu – Danielas Zacmanes, Dārtas Ceriņas un Adriānas Rozes – pulkam šajā ciklā pievienosies un lekciju vadīs arī režisors un pasniedzējs Pēteris Krilovs.

Rudens lekciju ciklā pieaugušajiem centrā būs žanrs – tēma, kas cieši saistīta ar kino vēsturi un teoriju. Par žanru īpaši interesanti runāt ir šobrīd, kad tā robežas nav vairs skaidri nosakāmas. Vienlaikus kino aprakstos, filmu pieteikumos un kritikā mēs spītīgi turamiem pie žanra apzīmējumiem, it kā tie būtu kļuvuši par neatņemamu domas kategoriju saistībā ar kino.

Lekcijas norisināsies darbadienu vakaros kinoteātra "Kino Bize" mājīgajās telpās Elizabetes ielā 37. Līdzās teorētiskām nodarbībām dalībniekiem tiks organizēti arī kopīgi filmu seansi.

Pieteikšanās kino skolai atvērta līdz 11. septembrim. Laipni gaidīti dalībnieki ar un bez priekšzināšanām. Vairāk informācijas par nodarbību laikiem, cenu, lekciju tēmām un pieteikšanos šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!