Foto: Publicitātes foto

25.septembrī Dublinā un 26.septembrī Karlovā, klātesot režisoram Andrim Gaujam un aktrisei Elzai Feldmanei, Īrijas sabiedrībai un tautiešu kopienai tiks izrādīta filma "Izlaiduma gads", portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecībā Īrijā.

Andra Gaujas radītais stāsts par jaunas skolotājas centieniem nodibināt draudzīgas attiecības ar audzināmo klasi - nepakļāvīgiem kādas Rīgas skolas jauniešiem - būs skatāms:

25. septembrī plkst. 15.00 un plkst. 18.00 - Smock Alley Theatre, 1662, 6/7 Exchange Street Lower, Dublin 8, 26. septembrī plkst. 14.00 un plkst. 17.00 - IMC Cinema Carlow, Fairgreen Shopping Centre, Barrack St, Carlow.

Galveno lomu filmā atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un līdzās profesionāliem aktieriem tajā darbojas jaunieši bez iepriekšējas kino pieredzes.

Filma tiks izrādīta latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Pasaules pirmizrādi "Izlaiduma gads" (The Lesson) piedzīvoja 2014. gada 27.augustā Monreālas starptautiskā kinofestivāla konkursa skatē. Tā ir režisora Andra Gaujas debijas spēlfilma. Kā recenzijā raksta pasaulē lielākais kino izdevums The Hollywood Reporter, Andra Gaujas prasmīgā debija ir piesātināta ar smalku vērojumu un pieaugošu spriedzi.

Tā ir guvusi plašu starptautisku atzinību, piedaloties prestižos pasaules kinofestivālos Monreālā, Čikāgā, Bergenā, Monsā, Otavā, Londonā, Vīnē, kā arī speciālajos seansos Berlīnē, Minhenē, Frankfurtē, Luksemburgā, Amsterdamā un daudzās citās Eiropas un Ziemeļamerikas pilsētās.

"Izlaiduma gads" pēc 3. septembrī piedzīvotā seansa LTV 1. kanāla ēterā ir ierindojusies starp visu laiku skatītākajām Latvijas filmām. Summējot TV un kino skatītāju skaitu, filmas auditorija šobrīd ir sasniegusi 100 000 cilvēku. Tā ieņem 8. vietu visu laiku skatītāko Latvijas filmu TOP 10.

Filmas izrādes ar Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu organizē Leinsteras Latviešu biedrība sadarbībā ar vēstniecību Īrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!