Foto: EPA/LETA
Holivudas aktrise Andželīna Džollija, kurai uzticēta titulloma topošajā filmā par Ēģiptes valdnieci Kleopatru, atklājusi, ka viņas atveidotā vēsturiskā skaistule nebūs sekssimbols un viņas lomas interpretācija atšķirsies no leģendārā aktrises Elizabetes Teilores 1963. gadā radītā tēla, raksta ārvalstu prese.

Lai gan jau ziņots, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Džollija izvēlēta lomai, ir viņas ārējais izskats, tomēr aktrise sola atklāt arī līdz šim neizzinātas Kleopatras personības šķautnes.

"Viņa jutās dziļi nesaprasta. Līdz šim domāju par viņu kā par greznību mīlošu valdnieci, bet izlasot biogrāfisko grāmatu atklājās, ka viņa bijusi stingra māte un dižena līdere, kura zinājusi piecas valodas," stāsta Andželīna Džollija.

"Mana Kleopatra nebūs tik jauka, kā jūs to pazīstat pēc Elizabetes Teilores tēlojuma. Mēs mēģinām izzināt jaunu patiesību par viņu kā par faraonu, nevis sekssimbolu. Patiesībā viņa tāda nebija. Arī leģendas par viņas daudzajiem mīļākajiem, iespējams, nav patiesība. Viņa bija interesanta sieviete, taču ne diža skaistule," atklāj aktrise.

Vērienīgais kinodarbs "Queen of The Nile, Cleopatra: A Life." uz lielajiem ekrāniem nonāks 2013. gadā, un viens no favorītiem, kurš varētu uzņemties režijas pienākumus ir "The Social Network" ("Sociālais tikls") režisors Deivids Finčers.

Filmas scenārijs tapis pēc tāda paša nosaukuma rakstnieces Steisijas Shifas biogrāfiskā romāna. Tiesības ekranizēt romānu vēl pirms tā izdošanas iegādājās pazīstamais producents Skots Rudins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!