Elzas Gaujas debijas dokumentālā filma "Tikmēr Lucavsalā" piedalās Šveices lielākā dokumentālo filmu festivāla "Visions du Reel" tirgus sadaļā.

Kā "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāve Zane Ozoliņa, "Tikmēr Lucavsalā" iekļauta "VdR-Industry Film Market 2022" oficiālajā atlasē, kas apliecina filmas starptautisko potenciālu un ļauj filmu prezentēt starptautiskajiem izplatītājiem un filmu festivāliem.

"Visions du Reel" ir starptautisks dokumentālo filmu festivāls, kas katru gadu norisinās Nijonā, Šveicē. Šogad festivāls notiek no 7. līdz 17. aprīlim.

Kā iepriekš vēstīts, filmā "Tikmēr Lucavsalā" režisore Elza Gauja ar vieglu humora pieskaņu aplūko Eiropas mērogā unikālo Lucavsalas mazdārziņu vidi. Šajā oāzē, kas atrodas pašā pilsētas sirdī, satiekas izteikti atšķirīgi un kolorīti cilvēki, bet Lucavsalas tālākais liktenis ir neskaidrs — tas izšķirsies cīņā starp zaļi domājošajiem eko-ideālistiem un pragmatiskiem biznesmeņiem.

Filma pie Latvijas kino skatītājiem nonāks pēc Lieldienām, tās pirmizrāde notiks 21. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace". Pirmizrādē piedalīsies gan filmas autori, gan varoņi. Filma tuvākajā laikā tiks izrādīta arī citos kinoteātros.

Filmas režisore Elza Gauja līdz šim plašāk pazīstama kā kino un teātra aktrise, pagājušajā gadā par dokumentālo īsfilmu "Profesors un Gena" saņēmusi nomināciju Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā dokumentālā īsfilma", bet 2019. gadā nominēta kā labākā aktrise par lomu filmā "Nekas mūs neapturēs". Rudenī uz kinoekrāniem nonāks Elzas Gaujas pirmā spēlfilma "Mamma vēl smaida".

Filmas "Tikmēr Lucavsalā" režisore un scenārija autore ir Elza Gauja, operators — Jānis Rubenis, montāžas režisors — Jurģis Ločmelis, producents un mūzikas autors — Andris Gauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!