Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais "Oskara" balvas laureāts, sers Entonijs Hopkinss atveidos slaveno austriešu psihiatru, mūsdienu psihoanalīzes pamatlicēju Zigmundu Freidu topošajā filmā "Freud's Last Session", ziņo "The Hollywood Reporter".

Filmas "Freud's Last Session" režisors ir Metjū Brauns, tās pamatā ir Marka Senžermēna scenārijs pēc viņa paša lugas motīviem. "Freud's Last Session" darbība norisināsies Otrā pasaules kara priekšvakarā un paša Zigmunda Freida dzīves nogalē, kad viņš kādu dienu uzaicina pie sevis populāro fantāzijas žanra autoru Klaivu Steiplsu Lūisu uz diskusiju par dieva eksistenci.

Filmas autori sola atklāt Freida neparastās attiecības ar viņa homoseksuālo meitu Annu un Lūisa mīlas dēku ar viņa labākā drauga māti, filmas stāstā savijot pagātni, tagadni un fantāziju, iedvesmojoties no Freida pētījumiem. "Mēs dzīvojam ideoloģiju pārņemtā laikmetā, kurā katrs esam pieķērušies savai ciltij, neveidojot savstarpēju dialogu. Es vēlos radīt visplašākajai auditorijai piemērotu filmu, kas būtu emocionāla, provokatīva un radoša. Filmu, kas uzdod lielos jautājumus, vienlaikus pētot, kas ir cilvēciskā stāvokļa pamatā: mīlestība, ticība un mirstīgums."

Zigmundu Freidu filmā atveidos Entonijs Hopkinss, kurš 2021. gadā 83 gadu vecumā saņēma savu otro "Oskara" balvu kā labākais aktieris par galveno lomu filmā "Tēvs", kļūstot par šobrīd vecāko aktieri, kas saņēmis "Oskara" balvu. Filmēšanu plānots sākt Londonā 2022. gada ceturtajā ceturksnī. Jāpiebilst, ka šī nebūs pirmā spēlfilma par slaveno austriešu psihiatru – 1962. gadā Džona Hjūstona filmā "Freud: The Secret Passion" viņu atveidoja Montgomerijs Klifts, bet tuvāk mūsdienām – 2011. gadā iznākušajā Deivida Kronenberga drāmā "Bīstamā metode" psihiatru spēlēja Vigo Mortensens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!