Foto: Kadrs no filmas

24. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" aicina 12-18 gadus vecu skolēnu klašu kolektīvus apmeklēt Starptautiskā jauniešu īsfilmu konkursa seansu trešdien, 12. februārī pulksten 13.00 kinogalerijā "KSuns". Jauniešiem, kas apmeklēs seansu, būs nozīmīga loma, - viņi būs festivāla žūrija, kas noteiks filmas – "2Annas" bērnu un jauniešu konkursa uzvarētājas, portālu "Delfi" informē festivāla "2Annas" pārstāvji.

Jauniešu programmā iekļautas septiņas sociāli un politiski aktīvas, diskusiju rosinošas filmas, kuru saturs ne tikai atspoguļo aktuālas tēmas, bet arī attīsta kritisko domāšanu un medijpratību. Šī būs unikāla iespēja redzēt to, ko nevarēs noskatīties nekur citur.

"Jauniešu programmai dots nosaukums "Jūti mani". Pieaugušie neizprot, kā jūtas tīneidžeri, tādēļ jaunieši emocionāli saceļas, pieprasa atzīšanu un savu vietu pasaulē. Programmā iekļautās filmas stāsta par jauniešu pārtapšanu no bērniem par pieaugušajiem, ieiešanu pieaugušo pasaulē. Dažās filmās šī tēma atspoguļota burtiski, caur jaunieša ķermeni, kā piemēram, filmā "Ziedēšana", kas stāsta par kādas meitenes pārtapšanu no bērna par sievieti, pieredzot pirmās mēnešreizes. Savukārt filmā "Jupiters" stāstīts par meiteni, kuras ģimene ir iesaistījusies kādā ar pašnāvības ideju apsēstā sektā, un tic, ka pēc suicīda viņu dvēseles tiks aiznestas uz citām galaktikām. Ģimene dodas uz kalniem, lai veiktu suicīdu. Meitene atsakās veikt pašnāvību, sarauj saikni ar ģimeni, un pēdējā brīdī viņai izdodas apturēt ģimenes suicīdu," stāsta Rons Rozenbergs, festivāla "2Annas" bērnu un jauniešu programmas kurators.

Biļetes, apmeklējot seansu 12. februārī kopā ar klasi, var rezervēt piezvanot festivāla producentei Agnesei Krastkalnei tālr. 27502343 vai rakstot lasma@2annas.lv , un iegādāties pirms seansa kino galerijā "K Suns", vai arī iepriekš pieprasot un apmaksājot rēķinu. Biļetes cena 1.50 eiro vienam bērnam. Skolotājiem, kas pavada klasi – bez maksas. Vienu klasi bez maksas var pavadīt 1-3 pieaugušie.

Papildus, 11.un 12. februārī no plkst. 14.00 līdz 18.00, Bērnu Zinātnes centrs "Tehnoannas pagrabi" (Aristida Briāna ielā 8, Rīga ) aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu un īsfilmu! Programmā:
Kino demonstrējumi: vienlaikus uz ekrāna un kaleidoskopā būs skatāmas četras japāņu īsfilmas; Atvērto durvju diena. Iespēja iepazīties ar zinātnes centra ''Tehnoannas pagrabi'' ekspozīciju; Sarunas un diskusijas brīvā formā par zinātnes centru, tā vēsturi, darbību un aktualitātēm.

Pilna festivāla konkursa programma pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!