Foto: Jurijs Feklistovs
Kā iepriekš ziņoja festivāla komanda, starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Riga" notiks no šī gada 28. aprīļa līdz 3. maijam. Ņemot vērā aktuālo situāciju valstī un spēkā esošos ierobežojumu, pandēmijas laikā festivāls tiks organizēts dokumentālas filmas uzņemšanas veidā.

Iecerētās "filmas" sižets: festivāla rīkotāji atvedīs filmu pie skatītāja vai nelielas "viena burbuļa" skatītāju grupas un dokumentēs filmas pirmizrādi klātienē. Pēc filmas seansa notiks jautājumu un atbilžu sesija/autora diskusija ar skatītājiem. Skatītāju grupas apjoms atkarīgs no tobrīd spēkā esošajiem ierobežojumiem. Ja tas būs iespējams, autors diskusijā piedalīsies klātienē, pretējā gadījumā autors pievienosies tiešsaistē.

Tā kā festivāla filmas uzņemšana notiek ierobežotos apstākļos, septiņos klātienes seansos tiek demonstrēta viena no paredzētajām festivāla programmām Baltijas fokuss. Viens atsevišķš seanss tiek rīkots festivāla konkursa "Artdocfest" filmai "Gunda."

Abu konkursa programmu "Artdocfest" un "Baltijas fokuss" žūrijas skatās filmas uz lielā ekrāna. Programmas "Artdocfest" žūrija strādā klātienē, programmas "Baltijas fokuss" žūrija strādā attālināti no savām mītnes zemēm.

3. maijā notiks noslēguma ceremonija, tiks paziņoti uzvarētāji un pasniegtas balvas.

Tāpat no 1.-3. maijam festivāla ietvaros notiks dokumentālā kino simpozijs.

1. maijā plkst. 11:00 notiks starptautiska diskusija "Dokumentālista misija pasaulē bez barikādēm jeb ko šodien būtu filmējis Podnieks?" Piedalīsies Baltijas valstu kinematogrāfisti (formāts: tiešsaiste, angļu val.).

2. maijā plkst. 11:00 Rīgas domē notiks Latvijas dokumentālistu diskusija "Dokumentālistu pēcpusdienas snauda." Piedalīsies Latvijas dokumentālisti ierobežotā skaitā (formāts: klātiene, tiešsaiste, latviešu val.).

3. maijā plkst. 11:00 Rīgas domē notiks filozofa Ulda Tīrona saruna ar režisoru, filmas "Gunda" autoru Viktoru Kosakovski (formāts: klātiene, angļu val.).

Reportāžas no filmu pirmizrādēm, simpozija un festivāla noslēguma tiks raidītas tiešsaistē, publicētas festivāla mājaslapā, kā arī tiks komunicētas ar plašsaziņas tīklu un kanālu palīdzību.

Plašai publikai kinoteātrī visas festivāla filmas tiks izrādītas š.g. augustā. Vienlaikus notiks arī tikšanās ar autoriem.

Festivāla filmas uzņemšanas un norises laikā tiks nodrošināti visi valstī spēkā esošie drošības pasākumi.

Detalizēta informācija par festivālu, filmām un jaunāko notikumu pārskats pieejams festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!