Foto: Publicitātes foto

Piektdien vakarā norisinājās balvu pasniegšanas ceremonijas Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā "Melnās Naktis". Balvu – bronzas vilka statueti - par labāko operatora darbu saņēma arī Lailas Pakalniņas režisētā spēlfilma "Ausma", portālu "Delfi" informēja Zanda Dūdiņa, kompānijas "Hargla" pārstāve.

Būdams vairāk pazīstams kā dokumentālo filmu operators un režisors, Vojteks Starons arī iepriekš saņēmis atzinību par savu operatora darbu - līdz šim nozīmīgākais ir 2011. gadā iegūtais ''Sudraba Lācis'' Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā par sniegumu filmā "El Premio" (rež. - Paula Markoviča (Paula Markovitch), stāsta Dūdiņa. Viņa atzīst, ka filma "Ausma'' ir Vojteka Starona pirmais kopdarbs ar Lailu Pakalniņu.

Tallinas Starptautiskajā kinofestivālā ''Melnās Naktis'' filma ''Ausma'' svinēja savu pasaules pirmizrādi. Kopš 2015. gada arī šis ir viens no A klases kinofestivāliem - līdzās Kannu, Berlīnes, Venēcijas, Sansebastjānas un citiem festivāliem.

Jau ziņots, ka pirmizrādi Latvijas,Polijas un Igaunijas kopražojuma spēlfilma ''Ausma'' piedzīvoja 23. novembrī.

Tā vēsta par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē - padomju laikā, kad tā saucamo ideālu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus, bet tā nav filma par pagātni.

Šobrīd filma skatāma gan Rīgā, gan Cēsīs, Talsos, Valmierā, Ventspilī un citur Latvijā. Pie skatītājiem dodas arī režisore un citi filmas veidotāji.

Filma ''Ausma'' tapusi ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda, Polijas Filmu institūta, Igaunijas Filmu institūta atbalstu.

Foto: Publicitātes attēli
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!