Foto: Kadrs no filmas

Kosmosa trilleris "Gravity" ("Gravitāte") nominēts 11 Britu kino un televīzijas akadēmijas balvām (BAFTA), otrdien paziņoja ceremonijas rīkotāji.

Aktieru Sandras Bulokas un Džordža Klūnija kinolente cīnīsies par uzvaru tādās kategorijās kā labākā filma, labākā aktrise, labākais režisora darbs, labākie skaņas un vizuālie efekti.

Pa desmit nominācijām ieguvušas filmas "12 Years a Slave" ("12 gadi verdzībā") un "American Hustle" ("Amerikāņu afēra").

Par aizvadītā gada labākā režisora nosaukumu sacentīsies "Gravitātes" veidotājs Alfonso Kuarons, "12 gadi verdzībā" režisors Stīvs Makvīns, "Amerikāņu afēru" uzņēmušas Deivids Rasels, kā arī pirātu trillera "Captain Phillips" ("Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā") veidotājs Pols Grīngrass un Mārtins Skorsēze, kurš šogad nāca klajā ar filmu "The Wolf of Wall Street" ("Volstrītas vilks").

Labākā aktiera godam nominēti Kristians Beils, Brūss Derns, Leodardo di Kaprio un Toms Henkss.

Savukārt uz labākās aktrises balvu pretendē Džūdija Denča, Eimija Adamsa, Emma Tompsone un Keita Blanšeta.

Britu BAFTA balvu ieguvēji ne vienmēr plūc laurus prestižajās "Zelta globusu" un "Oskara" ceremonijās. Taču iepriekšējos divos gados uzvarētāji favorīti sakrita - tās bija kinolentes "The Artist"
("Mākslinieks") un "Argo".

BAFTA ceremonija norisināsies Londonā 16.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!