Foto: Publicitātes foto

Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" turpina apceļot starptautiski nozīmīgus kinofestivālus un šī gada laikā ir ieguvusi jau astoņas kino balvas Eiropā (Vācija, Šveice, Dānija, Čehija, Baltkrievija), ASV (Losandželosa), Tuvajos austrumos (Izraēla) un nu arī Āzijā - Indijā, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" turpina apceļot starptautiski nozīmīgus kinofestivālus un šī gada laikā ir ieguvusi jau astoņas kino balvas Eiropā (Vācija, Šveice, Dānija, Čehija, Baltkrievija), ASV (Losandželosa), Tuvajos austrumos (Izraēla) un Āzijā (Indija).

Filmas producente Alise Ģelze par filmas panākumiem: "Šis rudens Jāņa Norda spēlfilmai "Mammu, es tevi mīlu" ir bijis īpaši nozīmīgs, jo filma ir ieguvusi vairākas starptautiski nozīmīgas balvas – Dānijas rakstnieku ģildes balvu par labāko scenāriju Kopenhāgenas starptautiskajā bērnu un jauniešu kinofestivālā "Buster", balvu "Sudrabapils" Šveices kinofestivālā "Castellinaria", kā arī diplomu par labāko scenāriju Minskas kinofestivālā "Lisapad" Baltkrievijā.

Filmas režisors Jānis Nords ir tikko atgriezies no Indijas, kur Haiderabadas starptautiskajā bērnu kinofestivālā "Zeltazilonis" žūrija filmai piešķīra atzinības diplomu.

Pēc filmas izrādīšanas kinofestivālos Haiberabadā un Džaipurā, filmas izrādīšanas tiesības iegādājies viens no lielākajiem bērnu kino izplatītājiem Indijā "Children's Film Society India".

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti.

"Mammu, es tevi mīlu" ir otrā studijas "Tanka" producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja "Tanka" veidotā un Gata Šmita režisētā komēdija "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kurā Jānis Nords bija scenārija autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!