Foto: Jānis Saliņš

Jura Kursieša debijas filma "Modris" nominēta Grieķijas Hellēņu Filmu Akadēmijas balvai (Hellenic Film Academy award), saņemot nominācijas kategorijās "Labākā debija" un "Labākā montāža". Katrā kategorijā par labākās filmas titulu cīnās tikai trīs filmas.

Hellēņu Filmu Akadēmijas balva ir Grieķijas galvenā nacionālā kino balva, un ir neparasti, ka tai nominēts minorās kopprodukcijas darbs. "Tas ir mūsu aktīvās starptautiskās kopproducēšanas rezultāts," priecīgi norāda filmas "Modris" grieķu producente Vikija Miha.

"Tā ir arī kā zīme, kas pierāda kosmopolītiskas kultūras veidošanos Eiropā. Ceru, ka tas turpināsies Grieķijā un tiks vēl spēcīgāk attīstīts Latvijā". Balvai nominētais filmas montāžas režisors Jorgos Mavrosapidis ir pieredzes bagāts un grieķu kino industrijā zināms profesionālis, kura vārds filmu titros rakstīts kopš 1981. gada.

Jura Kursieša filma "Modris" Baltijas skatītājiem pieejama interneta nomā video vietnē "vimeo". Samaksājot nepilnus trīs eiro par 48 stundu nomu, filmu var noskatīties jebkurā laikā un uz jebkuras datorierīces HD kvalitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!