Foto: DELFI

Tikko piedzīvojusi savu Latvijas pirmizrādi, spēlfilma "Vientuļā sala", kas patlaban vērojama uz kinoekrāniem, apstiprināta dalībai 34. starptautiskā Maskavas kinofestivāla galvenā konkursa programmā, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Festivāls notiks no 21. līdz 30.jūnijam, vairāku gadu garumā tā prezidents ir Krievijas režisors un aktieris Ņikita Mihalkovs.

Maskavas kinofestivāls ir ierindojams pasaules vecāko kinofestivālu vidū un ietilpst A klases festivālu kategorijā līdzās Kannām, Berlīnei un Venēcijai.

"Vientuļā sala" ir Igaunijas, Latvijas un Baltkrievijas kopražojums, ko producē "Studija F.O.R.M.A." (ģimenes filmas "Ūdensbumba resnajam runcim" un "Mazie laupītāji"), sadarbībā ar Igaunijas filmu studiju "Lege Artis Film" un Baltkrievijas kino studiju "Belarusfiļm".

"Vientuļās salas" režisors ir igaunis Pēters Simms (spēlfilma "Labās rokas"). Plašajā trīs valstu aktieru kolektīvā Latviju pārstāv Andris Keišs, kura varonis Zigis stumj un pārvieto manevrēšanas lokomotīves. Situāciju saasina sirdslietas, jo Zigim patīk armijas drauga Ervīna (igaunis) civilsieva Vera (baltkrieviete).

Filmā redzama arī pazīstamā igauņu dziedātāja un aktrise Lēna Kurmā, kura pārstāvējusi savu valsti arī Eirovīzijā.

Latvijā spēlfilmu "Vientuļā sala" šobrīd var noskatīties kinoteātrī "Splendid Palace".

Foto: 'Vientuļā sala' pirmizrāde Minskā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!