Foto: Jānis Deinats
Filmas "Mātes piens" vajadzībām tiek meklēta aktrišu Maijas Doveikas un Elīnas Vaskas bērnības līdziniece, liecina "Austra Casting Agency" "Facebook" profilā publicētā informācija.

Elīna Vaska atveido filmas galveno varoni jaunībā, bet Maija Doveika – brieduma gados. Aģentūras meklētajai meitenei būtu jāatveido filmas galvenā varone bērnībā.

"Austra Casting Agency" meklē 10 līdz 13 gadus vecu meiteni, ne garāku par 140 cm, zilpelēku acu krāsu. Pieteikumus ar foto – portretu un pilnā augumā, kā arī vārdu, vecumu un vecāku telefona numuru jāsūta uz epasta adresi casting.austra@gmail.com.

Jau iepriekš ziņots, ka filma "Mātes piens" top pēc rakstnieces Nora Ikstenas tāda paša nosaukuma romāna, kas kopš pirmā izdevuma 2015. gadā guvis plašu vietējo un starptautisko atzinību.

Filma top filmu studijā "Deviņi", tās scenārija autors ir Arvis Kolmanis, bet režisore – Ināra Kolmane. Filmēšanā piedalās starptautiska komanda – operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), rekvizitore Dace Rožlapa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore u.c.

Iepriekšējā režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilma "Bille" (2018), kas tika uzņemta programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei un ir Latvijas, Lietuvas un Čehijas kopražojums, ieguvusi gan skatītāju mīlestību, gan dažādus apbalvojumus, tai skaitā Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!