Foto: Shutterstock

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija priekšlikumos rosina nākamajos divos gados piešķirt 935 000 eiro no valsts budžeta filmas "Dvēseļu putenis" pabeigšanai.

Komisija rosina nākamgad piešķirt 467 500 eiro, lai turpinātu filmas veidošanu, un šim pašam mērķim 2017.gadā, kā arī filmas pabeigšanas nodrošināšanai 2018. gadā - piešķirt kopumā vēl 467 500 eiro.

Filmas kopējās izmaksas tiek plānotas 2,1 miljona eiro apmērā. Valsts budžeta finansējuma daļa projektā plānota 65% jeb 1,37 miljonu eiro apmērā. No šīs summas 435 571 eiro jau ir piešķirti.

Šie priekšlikumi iesniegti nākamā gada valsts budžeta projektam un vidējā termiņa budžetam. Priekšlikumus izvērtēs valdība un arī Saeima.

Saeimas komisija jau iepriekš pārrunāja filmas tapšanai nepieciešamo finansējumu. Norādot uz sākotnēji nekorekto filmas "Dvēseļu putenis" finansējuma piešķiršanas ceļu, Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ar sešām balsīm par, vienu pret un vienu atturoties iepriekš pieņēma lēmumu turpināt atbalstīt filmas tapšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!