Foto: Publicitātes foto

Pašmāju piedzīvojumu filmas visu laiku bērniem "Paradīze 89" veidošana tuvojās noslēgumam un šobrīd uzsākts pēdējais filmas sagatavošanas posms – skaņu celiņa apstrāde, kas notiek Vācijā, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Lai gan pirmās filmas par Baltijas ceļu skaņu režija uzticēta pašmāju skaņu režisoram Ernestam Ansonam, filma ir Latvijas un Vācijas kopprdukcija, tādēļ filmas skaņas pēcapstrāde tiek veikta Vācijā.

Šādu lēmumu filmas veidotāji pieņēmuši, vēloties nodrošināt "Paradīze 89" skatītājiem ne tikai vizuālu baudījumu, filmā uzburot astoņdesmitajiem gadiem raksturīgo noskaņu, bet arī akustiski nepārspējamu skaņu. Kā norāda filmas veidotāji, skaņas apstrāde tiek veikta skaņu studijā "Metrix Media", kurā ir veidots arī Amerikas Kinoakadēmijas balvai "Oskars" nominētās filmas "Toni Erdmann" skaņu celiņš. "Paradīze 89" skaņu celiņa pēcapstrādes procesā piedalās arī filmas režisore Madara Dišlere.

Jau ziņots, režisores Madaras Dišleres spēlfilma "Paradīze 89", kas stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos Baltijas ceļa vasarā, pirmizrādi piedzīvos 22. februārī.

Filmas scenārijs tapis balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm – par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi. Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!