Tik ļoti gaidīts, Amerikā krietni saslavēts arī līdz mūsu kinoekrāniem nonācis "ledus laikmets 2: Atkusnis". Galvenajās lomās – tie paši tēli, kas filmas pirmajā daļā: mamuts Manijs (ekselenti ierunāts Kaspara Upaciera manierē), mūždien ķibelēm pakļautais sliņķis Sids (šļupstoša Aivara Čivžeļa balss!!!) un tīģeris Djego (Pēteris Šogolovs), kā arīdzan, protams, vāvere, kuras cīņa par ozolzīles iegūšanu jau nodēvēta par pasaules kino visizteiksmīgāko notikumu.
Tiek gaidīti lielie plūdi, kas iznīcinās visu pasauli, tāpēc visi zvēri, klumpačodami un steigdamies, dodas uz ko līdzīgu Noasa šķirstam. Jautrā kompānija – Manijs, Sids un Djego – pa ceļam sastop Eliju, iespējams, pasaules vispievilcīgāko mamutu meiteni, kura nezin kāpēc ir iedomājusies, ka pieder oposumu sugai. Tāpat kā viņas rakarīgie un melni strīpotie brālīši, kuru lielākais prieks ir darīt visādas rezgalības... Protams, arī šīs filmas autori nav aizmirsuši par izmisušo vāveri, kas atņirgtiem zobiem cīnās par savu ozolkoka zīli, te iekļūdama piraiju nagos, te savu kažociņu pakļaujot mežonīgo un izsalkušo grifu knābjiem. Bet – viņa būs gandarīta, un, kā jau pēc žanra likumiem pienākas, saņems ilgi gaidīto balvu – atslēgas uz Ozolzīļu paradīzi, pie kuras vārtiem gan ar atslēgām rokās nestāvēs svētais Pēteris, bet kur ar dievišķu gaismu būs apspīdēts šis tik ļoti kārotais gardums...

Globālā sasilšana, līdzības ar Bībelē aprakstīto un apokaliptiska noskaņa, kā arī gaumīgi joki visnotaļ dzīvā un atraktīvā tulkojumā "Ledus laikmetam" piešķir simpātiskus vaibstus, ko vēl pievilcīgākus padara tikai un vienīgi zvēru pasaulei piederīgo radījumu – varoņu iekļaušana šīs filmas notikumos. Nav sintētisku cilvēku, kas vai nu dusmīgi uz lopiņiem, vai, asarām birstot, pateicīgi par kāda glābšanu, bet tajā pat laikā – neizsakāmi mežonīgi, jo cīnās par savu eksistenci nepavisam ne labvēlīgos apstākļos. "Ledus laikmeta 2" šarmantais pārītis – mamuti Manijs un Elija – liek priekā smaidīt par "es viņam nepatīku" situācijām, ko, protams, ar krietnu ironijas devu nepārtraukti komentē sliņķis Sids. Jā, viņu arī šoreiz autori nav apskādējuši un iekļāvuši visu sliņķu pielūgsmes elka kārtā, bet pēc tam... Toties atmiņas par tik siltu uzņemšanu mīlīgo zvēriņu pavadīs vai līdz mūža beigām / filmas nobeigumam.

Bonusā – fantastiska un krāšņa 3D animācija, kas zvēriņu attēlo gandrīz ticami pūkainus, ūdens šaltis – slapji biedējošas un puķītes – dzīvākas par dzīvu. Karloss Saldanha, kura iepriekšēji darbi "Ledus laikmets" un "Roboti" studijai "Fox" ienesuši ne mazums naudiņas, var būt priecīgs – dolāri ripo, skatītāji priecājas un gaida, kādi piedzīvojumi ar jau iemīļotajiem varoņiem notiks tālākos turpinājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!