Latvijas 2012. gada spilgtākā dokumentālā filma, Ivara Zviedra un Ineses Kļavas "Dokumentālists" šī gada janvārī startēs konkursa skatēs divos starptautiskos festivālos un ar Ķemeru purva Intu iepazīsies skatītāji Itālijā un Somijā, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kino centra pārstāvji.

Vispirms "Dokumentālists" piedzīvos pirmizrādi Itālijā - tas iekļauts konkursa programmā Triestes starptautiskajā kinofestivālā, kurš risināsies no 17. janvāra līdz 23. janvārim. Filmu programma un seansu laiki tiks izziņoti festivāla mājaslapā pēc preses konferences janvāra sākumā.

Tūlīt pēc tam sekos Helsinku dokumentālā kino festivāls "DocPoint" Somijā, tas sāksies 22. janvārī un ilgst līdz 27. janvārim, programmā iekļaujot arī "Dokumentālista" pirmizrādi Somijā. Par šo festivālu sīkākas ziņas pieejamas mājaslapā, programma tāpat tiks publicēta janvāra sākumā.

Atgādinām, ka filma "Dokumentālists" joprojām ir kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā, bet janvārī turpinās ceļu pa Latvijas reģioniem, tagad jau projekta "Kinopunkts" ietvaros - 2013. gada pirmajā mēnesī "Dokumentālists" tiks izrādīts vēl 27 Kinopunktos visā Latvijā (Preiļi, Līvāni, Madona, Balvi, Ogre, Ciemupe, Dobele, Mārupe, Talsi, Suntaži, Rēzekne, Priekuļi, Valka, Sabile, Ropaži, Brocēni, Aizkraukle, Salacgrīva, Auce, Tukums, Alūksne, Liepna, Valgunde, Gulbene, Saulkrasti, Limbaži, Cīrava).

Kopš pirmizrādes 2012. gada pavasarī filma kinozālēs un pie televizoru ekrāniem jau pulcējusi apmēram 123 000 skatītāju. Filma "Dokumentālists" ir nominēta laikraksta "Diena" Gada balvai kultūrā.

Filmas veidošanā sadarbojušās divas filmu studijas – "VFS Films" un Anša Epnera studija AVE. Filmas autori ir režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava, dramaturģe Inga Ābele, producente Aija Bērziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!