Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Ar 1991. gada janvāra barikāžu laika ainu uzņemšanu šajā nedēļas nogalē turpinās Viestura Kairiša filmas "Janvāris" tapšana. Filmēšanas noslēdzošais posms norisinās Vecrīgā, inscenējot 30 gadu senus notikumus un atmosfēru.

Jau ziņots, ka filma "Janvāris" būs par kāda jauna cilvēka – studenta Jaža – pieredzēto un pārdzīvoto laikā, kad izšķīrās valsts liktenis un ikviena individuālā cilvēka dzīve.

Kā iepriekš sarunā ar "Delfi" stāstījis Kairišs, filmā inscenēti kadri mīsies ar dokumentāliem materiāliem no 1991. gada, veidojot simbolisku stāstu par brīvību un jaunu cilvēku pārmaiņu laikā.
Galveno lomu filmā atveidos jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots.

Filma "Janvāris" top studijas "Mistrus Media" paspārnē. Producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe. Studijas un režisora sadarbība aizsākas ar spēlfilmu "Melānijas hronika", kas kļuva par 2016. gada kino notikumu, kura izveidē iesaistījās daudzi interesenti un ko noskatījās vairāk nekā 87 000 skatītāju Latvijā. Filma "Janvāris" tiek veidota kā Latvijas (Mistrus Media), Lietuvas (Artbox) un Polijas (Staorn Film) kopprodukcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!