Foto: AP/Scanpix
Ņujorkā pēdējā gaitā izvadīts slavenais amerikāņu aktieris Filips Seimors Hofmans, kurš pagājušajā nedēļā atrasts miris. Reportāžā fotogrāfijas no piektdien notikušajām atvadām.

Privāta piemiņas ceremonija, kurā piedalījās Amerikas kino nozares pārstāvji, kā arī viņa draugi un radi, notika jau ceturtdien.

Kā ziņots, atzītais teātra un kino aktieris 2. februārī tika atrasts miris savā dzīvoklī Manhetenā ar rokā iedurtu šļirci. Šonedēļ simtiem cilvēku aktiera piemiņai ar svecītēm rokās pulcējās pie Hofmana reiz vadītā "Labyrinth" teātra ēkas Ņujorkā, kā arī lika ziedus pie viņa mājas Manhetenā.

Aktieris nekad nav slēpis, ka jaunībā piekopis vētrainu dzīvesveidu, aizraujoties arī ar alkoholu un narkotikām. Taču viņš spēja pārvarēt atkarības un 23 gadus dzīvojis skaidrā prātā, līdz pagājušā gada sākumā atklāja, ka no jauna nonācis narkotiku gūstā.

Pagājušā gada maijā Hofmans iestājās rehabilitācijas klīnikā, lai ārstētu atkarību no recepšu medikamentiem un heroīna.

Par savām lomām Hofmans saņēmis neskaitāmas kino balvu nominācijas un apbalvojumus, bet 2005.gadā viņš saņēma "Oskara" balvu kā labākais aktieris par rakstnieka Trūmena Kapotes atveidojumu filmā "Capote" ("Kapote").

Savas karjeras laikā Hofmans daudz filmējies neatkarīgajās kinofilmās, kā arī virknē Holivudas grāvēju. Viņa pēdējā loma bija "Hunger Games" ("Bada spēles") franšīzes jaunākajā ekranizācijā.

Hofmans piedalījies arī virknē Brodvejas izrāžu, saņemot divas ASV prestižās teātra mākslas "Tony" balvas.

Aktierim ir trīs bērni - desmit gadus vecs dēls un septiņus un piecus gadus vecas meitas - ilggadējās attiecībās ar kostīmu mākslinieci Mimi O'Donelu. Pāris iepazinās 1999.gadā, strādājot pie lugas "In Arabia We'd All Be Kings" iestudējuma, kuram Hofmans bija režisors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!