Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Filmas "Nameja gredzens" radošā komanda aptuveni pirms mēneša savā "Facebook" kontā izplatīja aicinājumu pieteikties brīvprātīgos Lielās kaujas masu skatu filmēšanai, kas 24. un 25. jūlijā notika pie Lielupes ietekas. Atsaucība bija liela, un ātri vien nepieciešamais cilvēku skaits tika savākts, turklāt dažiem pat nācās atteikt, jo visiem gluži vienkārši nepietiktu tērpu, atklāj filmas izpildproducente Aija Ansone.

Portālam "Delfi" bija iespēja ielūkoties pirmās dienas filmēšanas aizkulisēs, kad ar vairāk nekā 100 brīvprātīgo piedalīšanos tika uzņemtas Lielās kaujas kopainas. Starp brīvprātīgajiem bija gan tādi, kuri filmēšanā piedalījušies jau pagājušogad, gan arīdzan jauni entuziasti.

Aija Ansone atklāj, ka filmēšanās process un darbs ar brīvprātīgajiem ritējis gludi, lai arī nebūt nav viegli visu dienu pakļauties filmēšanas disciplīnai, tērptam 11 līdz 15 kilogramus smagā bruņutērpā.

Filma "Nameja gredzens" paredzēta kā vēsturiska stila vikingu leģenda par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13. gadsimtā. Filmas režisors – Aigars Grauba, savukārt producents - Andrejs Ēķis.

"Nameja gredzens" uzņemšana sākusies 2014. gada rudenī, kad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi.

Filma "Nameja gredzens" top ar Nacionālā kino centra atbalstu, sadarbībā ar Anglijas kinoizplatīšanas kompāniju "Kaleidoskops" un Kauņas kinostudiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!