Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Kinoteātrī "Splendid Palace" 1. februārī nosvinēta šī gada pirmā pašmāju kino pirmizrāde – uz lielajiem ekrāniem nonākusi režisores Ināras Kolmanes jaunākā filma "Mātes piens", kas tapusi pēc tāda paša nosaukuma Noras Ikstenas romāna motīviem.

Filmas pirmizrādes seansu klātienē apmeklēja Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, kinooperators Miks Zvirbulis, režisori Andris un Elza Gaujas, Jānis Ābele, Armands Zvirbulis un daudzi citi.

Pirmizrādi klātienē svinēja arī filmas komanda – Ināra Kolmane, aktrises Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Daiga Gaismiņa, aktieris Jānis Znotiņš un citi.

Jau ziņots, ka no 2. februāra filma "Mātes piens" būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filma "Mātes piens" stāsta par jaunu un daudzsološu padomju laika ārsti Astru, kuru atveido Maija Doveika, bet jaunības epizodēs – Elīna Vaska-Botere, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu — karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga, kas pazīstama kā galvenās lomas – Billes atveidotāja filmā "Bille". Pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Filmas scenāriju veidojis Arvis Kolmanis. Filmas tapšanā ir piedalījusies starptautiska komanda - operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), aktieru atlases režisore Evita Bērziņa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, montāžas režisors Michal Lansky (Čehija), komponists Raimonds Tiguls, skaņu režisors Arturas Pugačiauskas (Lietuva), producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore, filmas patroni Ieva un Robin Hull u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!