Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī "Splendid Palace" 19. decembrī pulksten 18, notiks režisores Jekaterinas Lanskajas Latvijā veidotās īsfilmas "Nāriņas sapnis" pirmizrāde. Filma tapa 2021. gada vasarā Jūrmalā, Kristapa Morberga vasarnīcā.

Filmas pirmizrāde būs daļa no muzikālā pasākuma "100 gadi ar Piafu", kurās piedalās pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Katrīna Gupalo. Katrīna īsfilmā "Nāriņas sapnis" atveidoja galveno lomu.

Īsfilmā "Nāriņas sapnis" redzamā stāsta fonā ir Edītes Piafas leģendārā kompozīcija "La Vie en Rose" (Dzīve rozā gaismā). Filmas scenārija pamatā ir režisores Jekaterinas Lanskajas bērnu dienu fantāzijas: viņa ir dzimusi Sahalīna un bērnība ticēja, ka salās dzimst nāriņas, taču tām ir jāslēpj savu neparasto būtību. Kā radošu cilvēku un režisoru Jekaterinu vienmēr ir interesējuši autsaideri, subkultūru pārstāvi, cilvēki ārpus sociālajiem rāmjiem. Tā radās filmas ideja – nāriņas un vampīra mīlas stāsts, kas protestē pret garlaicību, piesātinātību un vientulību.

Foto: Publicitātes foto

"Nāriņas sapnis" tika filmēts vasaras sākumā, Kristapa Morberga vasarnīcas kompleksā un botāniskajā dārzā Jūrmalā. "Valdzinošā lokācija un trīsošā izkliedētā gaisma atbilstoši režisores iecerei piešķir stāstam īpašu, pārpasaulīgu nepateiktību," raksta filmas veidotāji.

"Mūsu projekts apvieno paradoksālas lietas: modernu kiču un romantisma poētiku, kas ļaunumu padara cēlu, bagātīgu tēlu iekšējo pasauli un mītu rašanās atdzimšanu. Mūsu projektu nevar neiemīlēt! Galvenajās lomās redzami dziedātāja Katrīna Gupalo un mūziķis Germans Superfins. Abi nevainojami tika galā ar gan ar aktierdarbu, gan ar vokālajiem uzdevumiem. Nāriņa un Vampīrs, kas slēpjas aiz vienkārša zvejnieka tēla, ir jutekliski, neprātīgi un gatavi balansēt uz mīlestības un nāves robežas," par "Nāriņas sapni" stāsta Jekaterina Lanskaja.

Pirmizrādē piedalīsies filmas galvenie varoņi un radošais kolektīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!