Novembrī pie skatītājiem nonāca jaunā pašmāju ģimenes filma "Circenīša Ziemassvētki", kas nu uz lielajiem ekrāniem skatāma jau trešo nedēļu. Lai arī filmas sižets norisinās īsi pirms Ziemassvētkiem, tās kadri tikuši filmēti dažādos gadalaikos - gan vasaras karstumā, gan īstā ziemas spelgonī. Piedāvājamu ieskatu – kā tapa režisora Aigara Graubas "Circenīša Ziemassvētki".

Līdz šim filmu noskatījušies teju 12 tūkstoši skatītāju visā Latvijā, kā vēstīts filmas izplatītāja "Baltic Content Media" sniegtajos datos. Interese par filmu ir pieaugoša, kas visdrīzāk skaidrojama ar tuvojošos Ziemassvētku sajūtu un vēlmi kopā ar ģimeni pavadīt vairāk laika, vēsta filmas veidotāji.

Filmas režisors Aigars Grauba, jautāts par lielāko izaicinājumu filmas tapšanas periodā, smejoties saka: "Kas notiek, kad režisors satiek savu filmēšanas komandu -32 grādos un +32 grādos?! Uzminiet nu - top īsta Ziemassvētku filma, jo ir jāizdara neiespējamais! Jā, filmējām gan karstā vasarā, gan stindzinošos mīnuss grādos."

Foto: Publicitātes foto

Kā stāsta režisors, pirmajā filmēšanas gadā visi skaisti sēdējuši kamanās, ziemas drēbēs un "pižikos", gaidot pirmo sniegu, kas diemžēl tā arī neuzsniga. Bet nākamajā gadā, kā Ziemassvētku brīnums, Latviju noklāja balts, pūkains sniedziņš, un uzņemšanas grupa beidzot tikusi pie filmēšanas. Nedēļas laikā pat aizsalis Juglas ezers, pār kuru skrēja gan Bruno Circenis, gan brauca Ervīna sniega mocis.

"Tomēr - ne jau tikai laikapstākļi un sadzīviski izaicinājumi nosaka kinofilmas radīšanas procesa būtību. Vienlīdz grūti ir nofilmēt gan kūkas nogriešanas kadru, gan pakaļdzīšanās epizodi, gan kokā uzkārušās automašīnas kadrus - tās ir tikai sekundes simtdaļas, ko redz skatītājs, bet aktieriem, kaskadieriem, režisoram, operatoram un visai filmēšanas komandai tas ir daudzu stundu un dažreiz pat vairāku dienu darbs," skaidro Grauba.

Filma kinoteātros būs skatāma līdz pat Ziemassvētkiem.

Filmas "Circenīša Ziemassvētki" stāsta pamatā ir visiem zināma pirmssvētku satraukuma un ģimenes strīda klātesamība, kas izvēršas neticamā notikumu virknējumā. Policista Ervīna Dambja ģimene sliktā noskaņojumā ierodas savā lauku mājā un sastop Ziemassvētku vecīti. Mazā Marta un brālītis Toms viņu iesaista savas ģimenes glābšanas plānā. Vecāki sāk gatavoties svētkiem, nemaz nenojauzdami, ka sastaptais Ziemassvētku vecītis ir no cietuma izbēgušais Bruno Circenis.

Šī Ziemassvētku filma var lepoties arī ar savu tituldziesmu, kas ir Aigara Grāvera un Jāņa Baltauša dziesma "Svētvakars". Tā ir Aigara Grāvera 1989. gadā izdotā Ziemassvētku dziesma, bet nu tā atdzimusi jaunā skanējumā, jo šoreiz to izpilda pats filmas režisors Aigars Grauba kopā ar meitu Mariju Graubu, kura redzama arī filmā apņēmīgās policistes Kambalas lomā, un viņas sapnis dziedāt šo dziesmu kopā ar tēti ir piepildījies pēc 33 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!