Foto: Publicitātes foto

Rīgas ielās, pagalmos un interjeros, kas pielāgoti deviņdesmito gadu estētikai, kā arī citās Latvijas pilsētās top "Piens Fest" īsfilmu radošās komandas jaunā pilnmetrāžas filma "Kriminālās ekselences fonds".

Kā portālu "Delfi" informē filmas veidotāji, "Piens Fest" īsfilmu radošā komanda aicina kļūt par topošās pilnmetrāžas filmas "Kriminālās ekselences fonds" atbalstītāju un daļu no komandas, sniedzot savu ieguldījumu ar kolektīvā finansējuma portāla "Projektu banka" starpniecību.

"Lai turpinātos filmēšana, līdz 18. novembrim ir jāsavāc 10 000 eiro finansiālais atbalsts, no kura šobrīd, pateicoties atbalstītājiem, ir sarūpēta jau trešdaļa," vēsta filmas veidotāji.

Kinoprojekta "Spektrs" līdzdibinātājs un filmas atbalstītājs Sergejs Timoņins stāsta: "Filmas par pusaudžu sarežģījumiem un černuhu un ir foršas, bet kā būtu ar vienu riktīgi sulīgu kriminālo komēdiju "Oušena banda", "Amerikāņu afēra" un "Nelabojamie blēži" stilā? Filma "Kriminālās ekselences fonds" ir šo tradīciju labākais turpinātājs, un skatītāji to nešaubīgi novērtēs!"

"Kriminālās ekselences fonda" veidotāji aizvadījuši trīs filmēšanas mēnešus 11 dažādās vietās, iesaistot 252 cilvēkus, izmantojot piecus antīkus auto un vienu ieroci.

Vairāk par "Con-Men", filmas ideju un ieguldījuma veikšanu iespējams uzzināt projekta pieteikuma video, kuru veidojuši ilustrators Harijs Grundmanis un animators Mārcis Loķis.

Filmas "Kriminālās ekselences fonds" pirmizrāde gaidāma 2016. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!