Foto: DELFI
No ceturtdienas līdz pirmdienai, 21. septembrim, Rīgā jaunā formātā jau 23. reizi norisināsies kinofestivāls "Baltijas pērle", portālu "Delfi" informēja festivāla organizatori.

Uz festivāla atklāšanu bija ieradušies sabiedrībā pazīstami ar kino industriju saistīti cilvēki, kā arī valsts amatpersonas. Viesu sarakstā bija gan aktrise Agnese Zeltiņa, gan kino kritiķis un Latvijas Universitātes profesors Viktors Freibergs, kā arī Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis. Tāpat atklāšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar savu kundzi, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), bijušais Saeimas deputāts Valdis Zatlers un citi.

Šoreiz festivāls norisināsies tikai kinoteātrī "Splendid Palace", ar izņēmumiem 3D formāta filmām, kas skatītājiem tiks demonstrētas kinoteātrī "Kino Citadele".

"Baltijas pērle" tiks atklāta ar režisora Pītera Grīnveja jaunāko veikumu "Eizenšteins Gvanahvoto", kas ir iecerētās "dioloģijas" pirmā daļa. Otra daļa - "Eizenšteina rokasspiediens" - pie skatītājiem nonākšot nākamgad. Filmas pamatā ir vispārzināmi fakti par divu Latvijā dzimušu kino celmlaužu - Sergeja Eizenšteina un operatora Eduarda Tisē - ilgo ārzemju ceļojumu jaunu ideju un formu meklējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!