Foto: Publicitātes foto
Ir pabeigta Latvijā realizētās kinofilmas "Warhunt" uzņemšana, kur līdzdarbojušies Holivudas un pašmāju kino nozares profesionāļi. Kā iepriekš ziņots, filmā līdzās latviešu aktieriem būs redzamas tādas pasaules mēroga kino zvaigznes kā Mikijs Rurks, Džeksons Retbouns, Roberts Kneppers un režisors Mauro Borelli. Piedāvājam ieskatīties filmas tapšanas aizkulisēs.

Režisora Mauro Borelli filmā "Warhunt" galveno lomu spēlē Holivudas zvaigzne Mikijs Rurks. Filmā līdzdarbojas pazīstami pašmāju aktieri – Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakandovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Maksims Pavlovs, Igors Proņins un Jūlija Zaiceva, Svetlana Punte no Latvijas producentu apvienības "Forma Pro Films", kā arī Adels Nurs no "Atomik Content" (LA, USA).

"Warhunt" filmēšana Latvijā sākās 2020. gada sākumā. Jau ziņots, ka pērn, martā, sākoties pandēmijas ierobežojumiem, Rīgā filmas uzņemšanas laikā bija "iestrēdzis" aktieris Mikijs Rurks un citi jaunās kinolentes dalībnieki.

Filma "Warhunt" ir militārs trilleris par Otro pasaules karu, kura ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet. Pērn uzsāktā filmēšana ilgusi aptuveni pusgadu un tikpat ilgu laiku aizņēmusi filmas montāža un apstrāde. Šogad filma ir pabeigta un notiek sarunas ar vairākiem potenciālajiem filmas pircējiem.

"Viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, tieši tādēļ pieņemts lēmums filmu uzņemt Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus filmas tapšanā iesaistītos speciālistus," saka Jānis Timma, pūļa investīciju platformas "Crowdestor" vadītājs, kas filmas tapšanā investējis 1,7 miljonus eiro.

Filmā piedalījušies pasaulē zināmi aktieri kā Mikijs Rurks, kas atpazīstamību ieguvis tādās kinolentēs kā "Dzelzs vīrs 2", "Eņģeļa sirds" un "Cīkstonis". Viens no "Warhunt" aktieriem ir arī Roberts Knepers, kurš piedalījies tādās filmās kā "Kurjers 3", "Hitman" un seriālā "Izlaušanās".

Filmas režisors ir Mauro Borelli, kurš līdz šim kā filmu mākslinieks strādājis pie tādiem pasaules kases grāvējiem kā "Zvaigžņu kari VIII", kā arī divām no "Karību jūras pirāti" filmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!