Foto: DELFI.lt
Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Luķišķu cietumā uzsāktas filmēt straumēšanas servisa "Netflix" seriāla "Stranger Things" ceturtās sezonas epizodes. Kā raksta "Delfi.lt", filmēšanas dēļ Viļņas centrā ir ierobežota satiksme.

Gatavošanās seriāla filmēšanai, vides iekārtošana un atsevišķu ainu filmēšana Luķišķu cietumā sākās jau šī gada sākumā, taču tas noticis slepeni un tikai piektdienas, 14. februāra, rītā bija pamanāms, ka slēgtajā cietumā kaut kas notiek. Filmēšana cietumā, kas oficiāli tika slēgts 2019. gada jūlijā, notiks visu turpmāko nedēļu – līdz piektdienas, 21. februāra, vakaram.

"Delfi.lt" fotogrāfam izdevies iemūžināt filmēšanas komandu, kā arī butaforijas. Tā kā šoziem nav sniega un ir februārim netipiski silts, seriāla veidotājiem ir jāizlīdzas ar mākslīgo sarmu, kas klāj cietuma ēku sienas un jumtus.

Ar "Stranger Things" veidotājiem strādājot tā pati komanda, kas no Lietuvas puses piedalījās seriāla "Chernobyl" filmēšanā.

Atgādinām, ka Lietuvas galvaspilsētā tika filmētas arī ainas, kas redzamas plašu rezonansi raisījušajā HBO seriālā "Chernobyl" ("Černobiļa"), tāpat pagājušajā gadā Viļņā tika filmēts "Netflix" oriģinālseriāls "Young Wallander".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!