Foto: Ričards Zaļmežs
Ir noslēgusies filmēšana Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filmai "Ārčijs un Nellija jeb Kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem", kuras pirmo sēriju pirmizrāde ir sagaidāma jau šī gada 27. decembrī Latvijas Televīzijā.

Kā "Delfi" vēsta filmas veidotāji, tas būs sirsnīgs stāsts par diviem vientuļiem senioriem, kas iedvesmo viens otru atrast viņu rimtajā ikdienā jaunus izaicinājumus, kā turpināt gūt prieku.

Topošās sēriju filmas radošais kodols nozares profesionāļi – filmas galvenie aktieri ir Regīna Razuma un igaunis Tonu Oja, režisore un idejas autore Madara Dišlere, scenārija un dialogu līdzautors Edgars Šubrovskis, animators Aigars Gercāns, operators Gatis Grīnbergs, komponists Edgars Mākens, skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Armands Začs.

Filmas sērijās liela nozīme bija iezīmēt gada laiku maiņu, tādēļ sēriju uzņemšana tika dalīta trīs filmēšanas posmos septembrī, oktobrī un decembrī, un, ņemot vērā Covid-19 krīzi, tas bija patiess izaicinājums - katru reizi uzsākot filmēšanu, grupai bija jāsaskaras ar jauniem ierobežojumiem, vēsta autori.

Foto: Ričards Zaļmežs

Režisore Madara Dišlere uzsver: "Laika apstākļi mūs patiesi lutināja, gluži kā scenārijā, filmas noslēdzošās sērijas filmēšanā zeme noklājās ar biezu sniega kārtu. Ceru, ka gala rezultātā katras sērijas 15 minūtes nesīs skatītājiem patīkamas emocijas un tādējādi pozitīvi ietekmēs skatītāja noskaņojumu, kas jau tālāk veidos nākamo ķēdes posmu ceļā uz labāku dzīves kvalitāti un līdz ar to – iespēju mācīties no Ārčija un Nellijas, kā nodzīvot līdz 100 gadiem."

Daudzsēriju filmas veidošana radošajai komandai ir patiess izaicinājums, jo darbs pie tās veidošanas tika uzsākts tikai šī gada pavasarī. Filmas producente Alise Ģelze stāsta: "Pēc Valsts Kultūrkapitāla fonda piešķirtā finansējuma programmā "Kultūrelpa" ļoti ātri sapratām, ka ideja ir pārāk ambicioza, lai to būtu iespējams realizēt tik īsā laika posmā, tādēļ esam īpaši priecīgi, ka mūs sadzirdēja un tik ātri projektam pievienojās mūsmāju "Tritone Studio" ar animācijas meistaru Aigaru Gercānu, Igaunijas kopproducenti "Munchausen Film" ar brīnišķīgo aktieri Tonu Oja, Latvijas Televīzija, kā arī pašmāju veikalu tīkls "Depo", bez kuru pienesuma mums režisores ieceri nebūtu bijis iespējams realizēt. Manuprāt, šobrīd, kad pasaulē ir tik daudz nezināmā, ir patiesi svarīgi realizēt brīnišķīgas idejas kopīgiem spēkiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!