Foto: DELFI
Pirmizrādi 13.februārī kinoteātrī "K-Suns" piedzīvoja nekomerciālās interneta kino apvienības "EdArt.tv" veidotā dokumentālā filma "Caur adatu".

"Tikko pamostoties, viņa pirmā darbība ir nevis nomazgāt seju, bet gan ielaist asinīs narkotikas. Ja viņš to neizdarīs, tad viņš nevarēs normāli sākt kustēties. Taču patiesībā arī viņa darbības visas dienas garumā lielākoties būs tikai naudas meklējumi nākamajai devai," par filmas varoni stāsta tās veidotāji.

Filma, neizskaistinot atkarību nodarīto ļaunumu, izseko kāda bijušā panākumiem bagāta sportista liktenim, kurš pēc mātes nāves nonācis smagā heroīna atkarībā. Filma ir patiess un raupjš narkomāna nožēlojamās dzīves atspoguļojums, taču visus filmas vērotājus sagaida patiešām negaidīts pārsteigums.

Edijs jau labu laiku vairs nav narkomāns, bet parasts jaunietis, kuram ir draudzene un kurš cenšas sakārtot savu vairākus gadus novārtā pamesto dzīvi. Ja pēdējie filmas košie kadri nešķiet pietiekami pārliecinoši un teju katrs pie sevis nodomā "gan jau tik saulaini vairs nav", tad pirmizrādē ikvienam bija unikāla iespēja pārliecināties par saviem maldiem.

Filmas galvenais varonis bija ieradies uz pirmizrādi un nemaz neatgādināja narkomānu, kuru visi nupat bija redzējuši ekrānā. Šķiet, atklājot šo negaidīto pavērsienu, noslēpums tomēr netiek atklāts un filma saglabā savu intrigu - izķepurošanās no tās situācijas, kurā Edijs ir filmā, patiešām nešķiet ticama un katrs filmas kadrs par to pārliecina aizvien spēcīgāk ar katru brīdi.

Filmēšanas procesā radošā komanda sekojusi sava varoņa gaitām tiesas zālēs, kāpņutelpās, rehabilitācijas iestādēs, kā arī paspējuši iemūžināt kadru, kurā pārdozēšanas rezultātā filmas varonis gandrīz mirst. 

Filmas "Caur adatu" oficiālais treileris:

Filmas veidotāji informē, ka biļetes uz pirmizrādi ir jau izpārdotas.

Komanda "EdArt.tv", piecus gadus veidojot sižetus par dzīvi pilsētas ielās, jau paspējusi iemantot ievērojamu sekotāju pulku savā "Youtube.com" kanālā. "EdArt.tv" veidotie sižeti izmantoti Latvijas televīziju veidotajos materiālos, kā arī lielākajos ziņu portālos. 

2013.gada nogalē veidotā dokumentālā īsfilma "Legālais dūms" "Youtube.com" savācis 50 000 skatītāju, demonstrēta televīzijas raidījumā "De Facto", kā arī tiek izmantota kā mācību līdzeklis jau vairākās Latvijas skolās, informē "EdArt.tv" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!