Piektdien, 16. oktobrī, ar svīngu Uģa Oltes filmas "Dubultie svešinieki" pirmizrādi oficiāli atklāta Rīgas Starptautiskā filmu festivāla ("Riga IFF") kino programma.

"Riga IFF", kas notiek otro gadu, norisināsies līdz 25. oktobrim. Tā ietvaros notiek vairāki filmu konkursi, vairāku balvu pasniegšanas, diskusijas, tikšanās ar režisoriem un filmu seansi.

Šogad deviņu programmu formā festivāls skatītājiem piedāvās vairākus desmitus filmu - gan pašmāju, gan ārzemju, gan klasiku, gan šobrīd aktuālākos darbus, kas izrādīti nozīmīgākajos festivālos visā pasaulē.

Pirmā festivāla filma - "Dubultie svešinieki" - ir Uģa Oltes debija dokumentālajā kino, kas tapusi no režisoram tuvām sastāvdaļām. "Ceļojums, karte kā bezgalīgs stāsts, tukšums, gaismēna, mūzika kā gaiss, ko elpot," stāsta Olte. "Šaubas, meklējums, satikšanās un pārdomas doties tālāk. Šī filma ir ļoti personisks vēstījums valodā, ko joprojām mācot, bet ar kuru, es ticu, var uzrunāt ikvienu!"

Filmas skaņu celiņu darinājusi grupa "Instrumenti". Šis ir grupas pirmais veikums filmu mūzikas žanrā. "Mūzikas radīšana šai filmai iezīmē pavisam jaunu ceļu mūsu mūzikas veidošanas paradumos," stāsta grupas balss Shipsi. "Tā ir daudz impulsīvāka un tiešāka kā ierasts, jo radusies divu nedēļu laikā, ceļojumā Gruzijā. Mijiedarbībā ar Gruzijas dabu un cilvēkiem tapa arī "Instrumentu" albums "Iekams", kas ir kā sniegotu priežu mežs, kas izaudzis tieši "Dubulto svešinieku" auglīgajā zemē. Pēc šīs pieredzes mēs vairs nekad nebijām tie, kas iepriekš."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!