Foto: DELFI
Martā tika uzsākta režisora Māra Martinsona jaunās komēdijas "Jaunā gada taksometrs" filmēšana, kas kinoteātros Latvijā gaidāma šā gada decembra sākumā.

Komēdijas pamatā ir notikumi Vecgada vakarā, kad cilvēkiem steidzīgi jānokļūst Rīgas visdažādākās vietās, lai sagaidītu un nosvinētu gada svinīgāko nakti. Filmas galvenais varonis ir taksometra vadītājs Andrejs, kurš neatsaka palīdzību nevienam un nakts gaitā top par liecinieku neparastām situācijām, kļūstot par kaut ko vairāk nekā tikai šoferīti. Viņš kļūst par draugu, izpalīgu un liecinieku.

"Jaunās spēlfilmas ideja radās tūlīt pēc filmas "Maģiskais kimono" pirmizrādes. Šī filma savā ziņā noslēdza manu Japānas filmu triloģiju. Daudzi cilvēki man ir uzdevuši jautājumu, kāpēc man ir tik aktuāla vientulības tēma, kas parādās šajās filmās, un sapratu, ka labākais veids pierādīt to, ka īstenībā es esmu dzīvespriecīgs un jautrs cilvēks, ir nevis ar vārdiem, bet darbiem. Savā laikā Lietuvā es vairāk nekā 10 gadus veidoju humora seriālus un raidījumus, kuri šobrīd ir kļuvuši jau par Lietuvas televīzijas humora klasiku (šovi: "Šapro šou", "Tegyvuoja Karalius!" ("Lai dzīvo karalis!"), seriāls "Grybauskai" u.c.). Un tieši pēc "Maģiskais kimono" pirmirzādes, tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, es sapratu, ka kinoteātros, pretēji televīzijas piedāvājumiem, īsti nav tādas latviešu filmas, uz kuru cilvēki varētu aiziet, kopā smieties un sekot dažādu cilvēku likteņiem aizejošā gada pēdējās stundās. Tā arī radās ideja par "Jaunā gada taksometrs", kur taksometra vadītājs, braucot ielās, savieno dažādus stāstus", atklāj filmas "Jaunā gada taksometrs" režisors Māris Martinsons.

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Ģirts Ķesteris, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Nauris Brikmanis, Māra Sleja, u.c.

Filmas veidotāji: režisors Māris Martinsons un producente Linda Krūkle (filmas "Amaya", "Romeo n' Džuljeta", "Maģiskais kimono", u.c.), operators Jānis Jurkovskis.


.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!